Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

27/12/2017
Гастрономско-музички доживљај за Дoček 2018. на дневној журки на Тргу републике
27/12/2017

Велики Дoček 2018. на четири локације и са више од педесет извођача у Новом Саду почеће већ у раним поподневним часовима. Једна од омиљених дестинација Новосађана, Трг републике поред Рибље пијаце, биће претворен у подијум за велику дневну журку која почиње већ у подне, а на којој ће се представити сјајни бендови као што су Гифт, JeuNS, Чичини чворци и многи други. Посетиоце очекује и богата гастрономска понуда чувених новосадских угоститеља и произвођача домаћих вина, ракија и црафт пива. Дневна журка која се не пропушта претходиће одличном музичком програму на Тргу слободе, где ће наступити Плави оркестар, Дарко Рундек и С.А.Р.С, док ће се до раних јутарњих часова плесати у Студију М уз бројне домаће, стране и регионалне техно и реп извођаче као што су Крешо Бенгалка, Џон Аквавива, Кристијан Молнар, Rasheed, Yeah Left и многи други.

Обојена музиком најразличитијих жанрова, бина на Тргу републике угостиће неке од омиљених новосадских извођача. Састав Гифт публици ће представити свој британски рокенрол звук, док ће JeuNS донети несвакидашње тонове афро-попа и музику пуну позитивне енергије, а џез-театар, фјужн, рок и експериментал представиће сјајни Чичини чворци. Резидент бине биће ди-џеј Dirty који ће загрејати посетиоце уз најпрепознатљивије шлагере, а резидент бенд Street meat ће на гитари и виолончелу представити хитове класичне музике и хитове домаћег роцка у свом необичном и оригиналном стилу.

Атмосферу овог трга употпуниће одлична гастрономска понуда, за коју ће бити задужени чувени новосадски угоститељи као што су Дивља кухиња, Тостер бар и многи други, док ће поред примамљивих ритмова музике посетиоци моћи да се угреју и уз домаћа пића која нуде популарне црафт пиваре Razbeerbriga, Збир пивара, Царство пива, домаћа, ракија Крсташица, винарија Аџић и многи други.

На преостале три локације Фондација Нови Сад 2021 као организатор предстојеће новогодишње прославе представиће дочек са најразноврснијим уметничким програмом до сада. Након дневног програма на Тргу републике и дечије Нове године у Дунавском парку, на главном новосадском тргу наступиће великани домаће и регионалне сцене Плави оркестар, Дарко Рундек и С.А.Р.С, док ће у Студију М уживати љубитељи техно и реп музике уз више од 10 домаћих, регионалних и иностраних извођача међу којима су Џон Аквавива, Крешо Бенгалка, Кристијан Молнар, Yeah Left, Rasheed, Александра Дуенде и други. Како је Студио М једина локација са ограниченим капацитетом, једини је догађај у склопу дочека Нове године за који ће се улаз наплаћивати, док је за остале програме у склопу прославе Нове године улаз бесплатан. Улазнице за Студио М у продаји су на продајним местима Гигстикса.

Уметнички концепт дочека предстојеће 2018. године поверен је ауторском тиму редитеља, сценографа, дизајнера светла и видео уметника пред којима је специјалан задатак да Нови Сад у новогодишњој ноћи оживи своје зграде, улице и централне тргове, а премијерно у Србији, специјално за Нови Сад, принц Ђорђе Карађорђевић лично ће дизајнирати ватромет.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.