Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

УСЛОВИ КОРИШЋЕЊА

Последњи пут ажурирано и важи од 26.11.2021.

Добродошли у Услове коришћења!    

Наш сајт, који се налази на адреси https://novisad2022.rs , у власништву је Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе“ са седиштем на Тргу слободе 3, Нови Сад, Република Србија, ЦИН 28829922, ТИН 109849130.  

Сврха овог сајта је да представи концепт и жељене резултате које носи титула Европске престонице културе, као и да представи програме који ће се одвијати у Новом Саду током 2022. године, када ће град са поносом понети титулу Европске престонице културе. Престоница културе.

Ови Услови коришћења, заједно са нашом Политиком приватности и Политиком о колачићима , представљају правно обавезујући уговор који се примењује на вас када приступате нашој веб страници или користите њену.

Ако се не слажете са било којим од следећих садржаја, одмах престаните да користите нашу веб страницу.

За више информација о томе како обрађујемо ваше личне податке, погледајте нашу Политику приватности и Политику колачића .

 1. Дефинисани појмови
 2. Интелектуална својина
 3. Веб локација треће стране
 4. Одрицање од одговорности
 5. Компензација
 6. Промене на нашој веб страници
 7. Промене Услова коришћења
 8. билтен
 9. Раздвајање и цео споразум
 10. Важећи закон и решавање спорова
 11. Контактирајте нас


Дефинисани појмови

У Уговору, следећи изрази ће имати следећа значења:

Термин

Значење

Уговор

Уговор о коришћењу веб странице, који се односи на вас, састоји се од ових Услова коришћења, Политике приватности и Политика колачића .

Политика колачића

Документ који објашњава шта су колачићи, коју врсту колачића користимо и како можете да управљате њима. Политика колачића је саставни део Политике приватности и Услова коришћења, а више о њој можете прочитати овде .

Правила о приватности

Документ који објашњава како прикупљамо, делимо и користимо ваше личне податке, као и како можете остварити своја права као субјект података. Политика приватности је доступна на нашој веб страници и можете је посетити кликом овде.

+ Веб локација треће стране

 

Екстерна веб локација – било која веб локација на коју се упућује или се приступа преко веб странице и која је у власништву другог правног или физичког лица.

Веб сајт 

Сајт у власништву Фондације, који се налази на https://novisad2022.rs 

ми / наша / фондација

 

Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе“ са седиштем на Тргу слободе 3, Нови Сад, Република Србија, ЦИН 28829922, ТИН 109849130.

ти / твој

Свака особа која има приступ или користи нашу веб страницу.

Интелектуална својина

Веома смо почаствовани што сте посетили нашу веб страницу и што сте заинтересовани за садржај који делимо. Међутим, уложили смо много труда у креирање веб странице и све друге интелектуалне својине која је имплементирана на сајту, тако да желимо да га адекватно заштитимо како бисмо одржали његов квалитет и могли даље да га надограђујемо за наше кориснике.

Стога, имајте на уму да су веб локација и сав садржај веб странице, укључујући текст, графику, жигове, иконе, слике, аудио клипове, видео записе, итд. власништво и заштићени од нас или треће стране која нам је дала право да користимо такав садржај.

Осим ако изричито не наведемо другачије у нашим Условима коришћења или Политици приватности , сви материјали на веб локацији заштићени су правима интелектуалне својине (ауторска права, жигови, итд.). Строго је забрањено коришћење, копирање или преузимање било ког материјала са наше веб странице, у целини или делимично, без нашег изричитог претходног пристанка.

На пример, забрањено вам је да копирате и постављате било коју од фотографија у нашој галерији осим ако је не поделите директно позивајући се на нашу веб страницу као извор.

Поред тога, ваше право на приступ и коришћење наше веб странице ни на који начин не значи да смо вам дали било какву лиценцу за било који садржај веб странице.

Свако неовлашћено коришћење без дозволе Фондације сматраће се кршењем права интелектуалне својине и ми ћемо предузети све правне радње да заштитимо своја права интелектуалне својине чим сазнамо за такво кршење.

Сва права интелектуалне својине која нису изричито дата у овим Условима коришћења или Политици приватности су искључиво за нас.

У случају да је интелектуална својина било које треће стране објављена на нашој веб страници, не гарантујемо да њено коришћење од стране вас неће представљати повреду интелектуалне својине и немамо никакву одговорност у том погледу. 

Имена и логотипи

Наше име и лого се не смеју користити без наше претходне писмене сагласности осим ако таква употреба није изричито дозвољена нашим Условима коришћења и Политиком приватности .

Имена и логотипи трећих страна који се могу појавити на нашој веб страници су интелектуално власништво таквих трећих страна и не могу се користити без њихове дозволе. Поред тога, такви логотипи подлежу сопственим условима њихових власника које ми не контролишемо и нисмо овлашћени да вам дамо било каква права у вези са таквим логотипима.

Садржај и повратне информације које дајете

У случају да нам доставите било коју информацију или материјал, укључујући, али не ограничавајући се на сугестије, идеје, слике, повратне информације или било који други садржај преко странице за контакт или на други начин, дајете нам неексклузивно, бесплатно, трајно, неопозиво право да у потпуности издате подлиценцу за коришћење таквог материјала у било коју сврху (укључујући модификацију или креирање изведених дела), и ви се неопозиво одричете свих права интелектуалне својине у таквим материјалима.

Веб локације трећих страна

Наша веб локација може да садржи везе ка веб локацијама трећих страна. Веб локације трећих страна могу имати сопствене услове коришћења и политике приватности, које се могу значајно разликовати од оних које се примењују на нашу веб локацију. Немамо контролу над веб локацијама трећих страна и не преузимамо одговорност за доступност таквих веб локација или за услове коришћења и политике приватности који се примењују на њихове посетиоце и кориснике. 

Нисмо одговорни за било какве информације које долазе од другог провајдера којима се приступа преко везе на нашој веб страници.

Чињеница да су везе ка веб локацији треће стране постављене на нашој веб страници ни на који начин не значи да препоручујемо или подржавамо услуге или производе који се нуде на таквим веб локацијама.

 

Одрицање од одговорности

Информације објављене на сајту

Све информације и други садржај који је укључен или на други начин доступан преко наше веб странице пружа се на принципу „као што је“ и „како је доступан“, бесплатно и само у информативне сврхе.

Трудимо се да осигурамо да су све информације које пружамо тачне у време објављивања. Међутим, нећемо се ослањати на такве информације и не гарантујемо њихову тачност, благовременост, потпуност, перформансе или прикладност за одређену сврху. Не прихватамо никакву одговорност за било какву грешку, пропуст, нетачност или било коју другу штету насталу коришћењем информација и другог садржаја доступног на нашој веб страници. Штавише, задржавамо право да ажурирамо или променимо било коју информацију објављену на нашој веб страници у било ком тренутку без претходног обавештења, као што је објашњено у одељцима „ Промене наше веб странице “ и „ Промене Услова коришћења “.

Функционалност веб странице

Не гарантујемо да ће веб локација или било која информација и садржај на њој бити непрекидан или без грешака или да ће све постојеће неправилности бити исправљене. Искључује се свака одговорност која произилази из или у вези са коришћењем информација и садржаја на веб страници или било којих веза које се на њима налазе.

У случају да вам је потребан савет или услуге о одређеној ствари, можете нас контактирати директно преко наше контакт странице.

Компензација

Уласком у овај Уговор, сагласни сте да ћете нас обештетити и заштитити од било каквих потраживања, губитака, обавеза, потраживања или трошкова (укључујући и адвокатске хонораре) које против нас претрпи било која трећа страна за или произашле из или у вези са коришћењем наших – сајтове, укључујући, али не ограничавајући се на, било коју тврдњу о повреди интелектуалне својине у вези са садржајем који сте нам дали преко наше веб странице.

Након обавештења о таквом догађају, бићете у обавези да нас браните од таквог захтева или потраживања о свом трошку, док ћемо ми у таквој одбрани разумно сарађивати са вама.

Промене веб сајта

Увек настојимо да ажурирамо нашу веб страницу и учинимо је тачним за наше кориснике.

Да бисмо то урадили, задржавамо право да га с времена на време променимо. Промене могу укључивати промене садржаја, отказивање или повлачење било ког дела веб странице. На пример, у случају непредвиђених околности, можемо да прилагодимо информације у вези са догађајима.

Такве промене могу да се изврше без претходног обавештења, па вас молимо да редовно прегледате информације релевантне за вас како бисте били сигурни да сте у сваком тренутку правилно обавештени.

Због одржавања и ажурирања, може доћи до тренутака када наша веб локација није доступна за коришћење. Даћемо све од себе да минимизирамо такав период недоступности и поново омогућимо функционалност веб странице како бисте могли да наставите да је користите.

Промене Услова коришћења

Задржавамо право да променимо наше Услове коришћења без претходног обавештења, па вас молимо да с времена на време прегледате наше Услове коришћења. Све промене ступају на снагу након објављивања на нашој веб страници. Најновију верзију наших Услова коришћења можете погледати кликом на дугме „Услови коришћења“ на дну наше веб странице.

Ако наставите да користите нашу веб страницу након уношења такве промене, сматраће се да сте прихватили такве промене. У случају да се не слажете ни са каквим изменама Уговора, одмах престаните да користите Веб локацију.

билтен

Ако желите да будете први који ће примати релевантне вести у вези са Европском престоницом културе 2022, можете се претплатити на наш билтен тако што ћете унети своју е-маил адресу у поље које се налази на нашој веб страници. Нећемо вас додати на нашу листу е-поште осим ако за то немамо вашу изричиту сагласност.

Ако се пријавите за наш билтен, ми ћемо прикупљати ваше личне податке у складу са нашом Политиком приватности .

Можете да се одјавите од примања нашег билтена у било ком тренутку тако што ћете пратити упутства на крају било које е-поруке коју добијете од нас као део нашег билтена. Имајте на уму да ће у случају да откажете претплату, ваши лични подаци бити избрисани у складу са нашом Политиком приватности .

 

Раздвајање и цео споразум

Одвојивост

Ако било који надлежни суд утврди да је било која одредба Уговора неважећа, то неће утицати на ваљаност преосталих одредби Уговора, које остају на пуној снази и дејству.

У случају да било која одредба овог Уговора крши било које обавезно правило важећег закона, што доводи до тога да таква одредба постане ништава, сматраће се да је одредба измењена, у посебном погледу у којој је ништава, тако да буде у складу са законом. . Такви амандмани ће задржати што је могуће више свог првобитног значења, а њихово проширење ће бити ограничено на минимум неопходан да би Споразум био валидан.

Цео споразум

Овај Уговор, укључујући све измене и допуне, представља цео споразум између вас и Фондације у вези са предметом овог Уговора и замењује све претходне писмене или усмене споразуме између вас и Фондације.

У случају било какве недоследности између одредби овог Уговора и било каквог разумевања, изјаве, презентације, информација, садржаја доступних на нашој веб страници или других информација садржаних у било ком другом материјалу и преписци између вас и Фондације, овај Уговор ће имати предност.

Важећи закон и решавање спорова

Овај Уговор и свако питање или спор који проистиче из или у вези са предметом Уговора биће регулисани, тумачени и спроводјени у складу са законима Републике Србије, искључујући колизиона правила.

Све спорове који произилазе из овог Уговора решаваће надлежни суд у седишту власника сајта.

Контактирајте нас

Волели бисмо да чујемо ваше утиске!

У случају да имате било каква питања, примедбе, запажања или коментаре у вези са нашом веб-страницом, контактирајте нас путем наше опште контакт е-маил адресе: gdpr@visitns.rs , или пошаљите упит путем једног од наших контакт формулара.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.