Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

ПРАВИЛА ПРИВАТНОСТИ

Последњи пут ажурирано и важи од 26.11.2021.

Добродошли у нашу Политику приватности!

Ми смо Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе“ са седиштем на Тргу слободе 3, Нови Сад, Република Србија, ЦИН 28829922, ТИН 109849130 (у даљем тексту: ми или Фондација ), и ми, као контролор података, прикупљамо и обрађујемо личне податке у вези са интеракцијама на нашој веб страници и коришћењем наше услуге.

Разумемо и веома смо свесни да је приватност од велике важности за посетиоце наше веб странице, тако да обради личних података приступамо веома озбиљној ствари. Креирањем ове Политике приватности желимо да обраду ваших личних података учинимо јасном, транспарентном и разумљивом за вас.

У овој Политици приватности објаснићемо:

 • како прикупљамо, делимо и користимо ваше личне податке,
 • како можете остварити права која имате као субјект података.

Ова Политика приватности се односи на све појединце који приступају нашој веб страници на https://novisad2022.rs (укључујући поддомене), шаљу нам упите путем веб странице или се претплате на наш билтен.

Ова Политика приватности, заједно са нашим Условима коришћења и Политиком о колачићима, чине Уговор који се примењује на вас. Стога вас молимо да га пажљиво прочитате како бисте добили све потребне информације у вези са заштитом ваших личних података. 

Сваки термин написан великим словима, али није дефинисан у овој Политици приватности, имаће значење које му је дато у нашим Условима коришћења .

У случају да имате питања у вези са овом Политиком приватности, контактирајте нас путем gdpr@visitns.rs .  

 1. Дефинисани појмови
 2. Које личне податке прикупљамо?
 3. Зашто прикупљамо личне податке?
 4. Особе млађе од 15 година
 5. Како користимо личне податке које прикупљамо?
 6. Колико дуго чувамо личне податке?
 7. Са ким делимо ваше личне податке?
 8. Ваша права
 9. Како одржавамо безбедност личних података
 10. Промене политике приватности
 11. Контактирајте нас


Дефинисани појмови

Термин

Значење

Пристанак

Ваш изричити пристанак на обраду ваших личних података. Лица старија од 15 година могу дати сагласност за обраду својих личних података.

Колачићи

 

Мали делови података који се чувају на вашем уређају (рачунару или мобилном уређају) који се користе за праћење вашег коришћења веб локације и за састављање статистике о активностима веб локације. За детаљније објашњење употребе колачића и начина на који можете да управљате њима, посетите нашу Политику о колачићима.

Процесор података

Свако физичко или правно лице које обрађује личне податке у наше име. Можемо користити услуге различитих провајдера да бисмо ефикасније обрадили ваше личне податке.

Субјект података

или

ми

Сваки појединац који дели своје личне податке са нама.

Лични подаци

Било која информација која се односи на идентификовано или идентификовано физичко лице – субјект података.

Ø Идентификовано физичко лице је оно које се може идентификовати, директно или индиректно, коришћењем идентификатора као што су име, матични број, подаци о локацији, онлајн идентификатор, или коришћењем једног/више фактора који се односе на физичке, физиолошке, генетске, менталне, економске, културне или друштвени идентитет.

Сходно томе, подаци о правном лицу се не могу сматрати личним подацима, али регистрација у име правног лица може укључивати дељење личних података. На пример, подаци који се односе на самостална предузећа могу представљати личне податке када омогућавају идентификацију физичког лица.

Ова правила важе и за све личне податке који се односе на физичко лице током професионалне делатности, као што је запошљавање у предузећу или организацији, пословни број телефона запосленог или пословна е-маил адреса као што је „име.презиме@компанија.цом“ .

Ова Политика приватности се не односи на информације које не могу довести до идентификације појединца (анонимне информације).

Обрада

Свака активност или скуп активности које се обављају на личним подацима или скуповима личних података, било да су аутоматизовани или не, као што је прикупљање, снимање, организовање, структурирање, складиштење, прилагођавање или модификација, преузимање, коришћење, откривање преносом, ширењем или на други начин стављање на располагање , усклађивање или комбиновање, ограничавање, брисање или уништавање.

Услуге

Учините доступним било који садржај на веб локацији. Услуга не укључује друге (ако их има) услуге које пружамо без коришћења веб странице.

Веб сајт

 

Наш сајт, доступан на https://novisad2022.rs .

Које личне податке прикупљамо?

Ваше личне податке можемо прикупити и добити на неколико начина:

 • добровољно – лични подаци које свесно делите са нама, користећи нашу веб страницу или контактирајући преко наше опште компаније за контакт
 • аутоматски – подаци које прикупљамо када приступате нашој веб страници на начин описан у наставку
 • коришћење колачића – објашњено у нашој Политици колачића

Сви прикупљени лични подаци могу се поделити у следеће групе:

 1. Информације које дајете

Име и адреса е-поште

Да бисте се претплатили на наш билтен, од вас ће се тражити да поделите своју адресу е-поште са нама.

Више информација

Сви лични подаци које нам доставите морају бити истинити, потпуни и тачни. Обавезни сте да нас обавестите о свим променама таквих личних података.

У случају да желите да нас контактирате путем контакт форме доступног на нашој веб страници, или путем било које друге е-маил адресе доступне на нашој веб страници, од вас ће се тражити да унесете своје име, е-маил и поруку.

Ова правила се односе само на податке о физичким лицима, не и на податке о предузећима или другим правним лицима. Међутим, информације које се односе на самостална предузећа могу представљати личне податке ако омогућавају идентификацију физичког лица. Правила се такође примењују на све личне податке који се односе на појединце у току њихових професионалних активности, као што су чињеница запослења у предузећу/организацији, број пословног телефона запосленог или пословна е-маил адреса као што је „име.презиме@ компанија.цом“ .

Сви лични подаци које нам дате морају бити истинити, потпуни и тачни. Имате обавезу да нас обавестите о свим променама таквих личних података.

 1. Аутоматски прикупљени подаци

Технички подаци

Неке информације прикупљамо аутоматски када приступите нашој веб страници, као што су ваша ИП адреса, тип уређаја и јединствени идентификациони број, претраживач, широка географска локација (нпр. земља или град) и друге сличне техничке информације. Овде укључујемо информације које прикупљамо о вама користећи колачиће и сличне технологије праћења, као што је објашњено у нашој Политици колачића. 

Меримо саобраћај и трендове коришћења за нашу веб локацију помоћу алата за анализу, који прикупљају информације које ваш уређај шаље на нашу веб локацију. На пример, анализирамо веб локације које посећујете, додатке које користите и друге информације које нам помажу да побољшамо нашу веб локацију. Такве аналитичке информације се прикупљају и користе заједно са идентичним информацијама од других корисника, тако да се не могу разумно користити за идентификацију било ког одређеног појединца.

Информације о вашој употреби

Прикупљамо и снимамо податке и сесије када приступате нашој веб страници и користите је. Такве информације могу укључивати личне податке.

Подаци мобилног уређаја

Да бисмо обезбедили најбоље перформансе наше веб странице и анализирали њен учинак, прикупљамо одређене податке са вашег мобилног уређаја. Такве информације укључују тип вашег мобилног уређаја, идентификациони број, датум и временске ознаке коришћења веб странице. Поред тога, технологије праћења које користимо на веб локацији помажу нам да прикупимо збирне, неличне статистике.

Зашто прикупљамо личне податке?

Подаци које прикупљамо

Сврха прикупљања

Правни основ

Име, адреса е-поште, као и све додатне информације које одлучите да поделите са нама

 Одговарајући на ваша питања

Ваше личне податке прикупљамо да бисмо:

· Одговорите на ваше упите послате преко наше контакт странице на веб страници или било које друге адресе е-поште доступне на нашој веб страници;

· Одговорити вам у вези са другим захтевима које нам упутите или када изразите интересовање за добијање информација о нама.

Обрада је неопходна за извршење Уговора, закључивање таквог Уговора са Вама, као и за одговарање на Ваша питања или захтеве у вези са коришћењем наше веб странице.

Име и адреса е-поште.

билтен

Ако одлучите да се претплатите на наш билтен, сачуваћемо вашу адресу е-поште. На овај начин можемо да делимо важна ажурирања са вама.

Обрада се заснива на вашој сагласности. Такву сагласност можете повући у било ком тренутку, што неће утицати на законитост обраде на основу вашег пристанка пре таквог повлачења.

У случају да желите да се одјавите са нашег билтена, то можете учинити тако што ћете кликнути на опцију „Промени свој профил“ на крају е-поруке коју сте добили након што сте се пријавили на наш билтен, а након што сте преусмерени на нашу веб страницу кликом на „ Откажи претплату“.

Технички подаци и подаци о мобилном уређају.

Управљање и побољшање наше веб странице, анализа коришћења веб странице, побољшање наше услуге

 Аутоматски прикупљене информације се користе за:

· Управљање нашом веб локацијом,

· Побољшање употребљивости и перформанси веб-сајта, одржавајући га ажурним и релевантним,

· Анализирајте употребу веб странице и измерите интересовање посетилаца наше веб странице,

· Обезбеђивање да је садржај на веб локацији представљен најефикасније за вас и ваш уређај.

Обрада се заснива на вашој сагласности. Осим ако је неопходно пружити услугу или њен део, давање ваших личних података није законски или уговорни услов и можете одбити да откријете било какве личне податке.

Такву сагласност можете повући у било ком тренутку, што неће утицати на законитост обраде на основу вашег пристанка пре таквог повлачења.

Никакви лични подаци се не обрађују ван одређене сврхе. Не продајемо било какву врсту личних података, не откривамо личне податке другим трговцима, нити откривамо ваше личне податке било којој трећој страни осим ако то од нас изричито захтева закон.

Особе млађе од 15 година

Сајт није намењен деци и не прикупљамо свесно податке који се односе на децу. Ако сте млађи од 15 година, немојте нам давати никакве личне податке о себи.

У случају да откријемо да смо прикупили личне податке од особе млађе од 15 година, такве информације ће бити одмах избрисане.

Уколико сматрате да смо прикупили личне податке од особе млађе од 15 година, контактирајте нас путем gdpr@visitns.rs .

Како користимо личне податке које прикупљамо?

Нећемо користити било који од личних података које прикупљамо а који се односе на вас без вашег пристанка или без одговарајуће правне основе у складу са одељком „Зашто прикупљамо личне податке“ у Политици приватности.

Ваше личне податке ћемо користити искључиво у сврхе за које се прикупљају и то само у случајевима када за то имамо разуман и законит правни основ.

У циљу постизања највишег нивоа безбедности личних података, наше особље је законски везано за професионалну тајну. Поред тога, користимо разне правне, техничке и организационе мере да спречимо откривање било које релевантне информације изван законске сврхе за коју се прикупљају.

Колико дуго чувамо личне податке?

Ваше личне податке чувамо само онолико дуго колико је неопходно за испуњење сврхе за коју се прикупљају или док имамо вашу сагласност.

Приликом одређивања рока задржавања водимо рачуна о домаћим законима, уговорним обавезама, као ио очекивањима и захтевима наших купаца и посетилаца сајта. Када нам више не буду потребни ваши лични подаци, или након вашег захтева за брисањем таквих информација у складу са законом, ми ћемо безбедно избрисати или уништити податке у складу са важећим законом и нашим интерним политикама.

То значи да ако одлучите да се одјавите са нашег билтена, ваши лични подаци ће бити избрисани без даљег одлагања.

Са ким делимо ваше личне податке?

За обављање одређених активности обраде, понекад се од нас тражи да ангажујемо неке спољне прерађиваче. Користимо ревизије информација да идентификујемо, категоришемо и евидентирамо све личне податке који се обрађују ван Фондације. На овај начин се евидентирају, прегледавају и лако приступају сви лични подаци, као и информације о активностима обраде, обрађивачима и правним основама.

Екстерна обрада укључује, али није ограничена на:

 • ИТ системи и услуге,
 • Правне услуге,
 • Људски ресурси,
 • Услуге директног маркетинга.

Обрађивачи и подпроцесори са којима делимо ваше личне податке су:

Процесори

УЛОГА

ШТАБ

Тхе Роцкет Сциенце Гроуп, ЛЛЦ (МаилЦхимп)

Услуге е-поште засноване на облаку

сад

Гоогле, Инц.

Аналитика, праћење и оглашавање

сад

Мета Платформс, Инц

Аналитика и оглашавање

сад

Иоу Тубе, Инц.

Уграђена видео статистика

сад

_______

ИТ услуге и

Одржавање ИТ система

_______

_______

Маркетинг услуге

_______

По закону, можда ћемо морати да делимо одређене информације, укључујући ваше личне податке, са, на пример, владиним агенцијама или државним органима на њихов захтев. У том случају, ваш даљи пристанак неће бити потребан за дељење ваших личних података у складу са таквим захтевом.

Међународни пренос личних података

У одређеним ситуацијама можемо пренети ваше личне податке у друге земље осим оних у којима живите. У погледу таквих личних података, одржавамо одговарајуће техничке и организационе мере како бисмо обезбедили одговарајући ниво безбедности.

У случају међународног преноса, обезбеђујемо да се пренос одвија у складу са Законом о заштити података о личности Републике Србије, те стога преносимо ваше личне податке само:

 1. земље унутар ЕЕА;
 2. земље које пружају адекватан ниво заштите;
 3. земље које не спадају у оне из тачке 1. и 2. већ само применом одговарајућих заштитних мера.

Уколико су вам потребне додатне информације о овим заштитним мерама, контактирајте нас путем gdpr@visitns.rs .

Користимо сервере који се налазе у Немачкој, коју је Повереник Србије за информације од јавног значаја и заштиту података о личности означио као земљу која обезбеђује адекватан ниво заштите података о личности.

Ваша права

Као субјект података чије личне податке чувамо, имате следећа права:

 

право да будете информисани о прикупљању и коришћењу ваших личних података,

 

право на приступ личним подацима које имамо о вама,

  
 

право да се ваши лични подаци исправе ако је било који од њих непотпун или нетачан,

  
 

право на заборав , тј. право да од нас затражите да избришемо или одложимо било које ваше личне податке које поседујемо,

  
 

право да ограничите обраду ваших личних података,

  
 

право на преносивост података , у случају да сте нам доставили своје личне податке, а ови подаци се обрађују аутоматизованим средствима, имате право да од нас затражите копију таквих личних података, као и да пренесете ове податке на контролор података треће стране,

  
 

право на приговор на коришћење ваших личних података у случају да је обрада заснована на нашем легитимном интересу, као и ако се обрада врши у сврху директног маркетинга, што укључује и профилисање.

Да бисте остварили било које од ових права, контактирајте нас на gdpr@visitns.rs .

Како одржавамо безбедност личних података?

Да бисмо заштитили личне податке које прикупљамо и обрађујемо, користимо одговарајуће техничке и организационе мере осмишљене да обезбедимо ниво безбедности који одговара ризику обраде ваших личних података.

Имајте на уму да ниједан метод преноса преко Интернета или метод електронског складиштења није 100% сигуран. Стога не можемо гарантовати његову апсолутну сигурност или поверљивост.

Ако имате било каква безбедносна питања на нашој веб страници, можете нас контактирати на gdpr@visitns.rs .

Промене политике приватности

Задржавамо право да с времена на време променимо нашу Политику приватности по сопственом нахођењу. Све промене ће ступити на снагу након објављивања на нашој веб страници, па вас упозоравамо да повремено прегледате нашу Политику приватности.

Ако сте нам дали своју адресу е-поште, можемо вам послати обавештење о овим променама.

Ако се не слажете са изменама наше Политике приватности, одмах престаните да користите нашу веб страницу.


Контактирајте нас

У случају да желите да користите неко од права која имате као носилац података, или имате питање у вези са Политиком приватности, контактирајте нас путем gdpr@visitns.rs .

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.