Претрага
Close this search box.

USLOVI KORIŠĆENJA

Poslednji put ažurirano i važi od 26.11.2021.


Dobro došli u Uslove korišćenja!    

Naš sajt, koji se nalazi na adresi https://novisad2022.rs je u vlasništvu Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, sa sedištem na adresi Trg slobode 3, Novi Sad, Republika Srbija, CIN 28829922, TIN 109849130.  

Svrha ovog veb-sajta jeste da predstavi koncept i željene ishode koje sa sobom nosi titula Evropske prestonice kulture, kao i da predstavi programe koji će se dešavati u Novom Sadu tokom 2022, kada će grad sa ponosom poneti titulu Evropske prestonice kulture.

Ovi Uslovi korišćenja, zajedno sa našom Politikom privatnosti i Politikom o kolačićima, predstavljaju pravno obavezujući ugovor koji se primenjuje na vas, kada pristupite našoj veb stranici ili je koristite.

U slučaju da se ne slažete sa bilo čim od sledećeg sadržaja, odmah prestanite da koristite našu veb stranicu.

Za više informacija o tome kako obrađujemo vaše lične podatke, pogledajte našu Politiku privatnosti i Politiku o kolačićima.

 1. Definisani pojmovi
 2. Intelektualna svojina
 3. Veb-sajt trećih strana
 4. Odricanje od odgvoronosti
 5. Obeštećenje
 6. Izmene našeg veb-sajta
 7. Izmene Uslova korišćenja
 8. Njuzleter
 9. Odvojivost i ceo sporazum
 10. Primenljivo pravo i rešavanje sporova
 11. Kontaktirajte nas


Definisani pojmovi

U Ugovoru će navedeni izrazi imati sledeće značenje:

Pojam

Značenje

Ugovor

Ugovor o korišćenju veb-sajta, koji se odnosi na vas, sastoji se od ovih Uslova korišćenja, Politike privatnosti i Politike o kolačićima.

Politika kolačića

Dokument koji objašnjava šta su kolačići, koju vrstu kolačića koristimo i kako možete da upravljate njima. Politika kolačića je sastavni deo Politike privatnosti i Uslova korišćenja, a više o tome možete pročitati ovde.

Politika privatnosti

Dokument koji objašnjava kako prikupljamo, delimo i koristimo vaše lične podatke, kao i kako možete da ostvarite prava koja imate kao subjekt podataka. Politika privatnosti je dostupna na našem veb-sajtu i možete ga posetiti klikom ovde.

+ Veb-sajt treće strane

 

Eksterni veb-sajt – bilo koji veb-sajt na koji se upućuje ili pristupa preko veb-sajta, a koji je u vlasništvu drugog pravnog ili fizičkog lica.

Veb-sajt 

Veb-sajt u vlasništvu Fondacije, koji se nalazi na https://novisad2022.rs.

mi/naša/Fondacija

 

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, sa sedištem na adresi Trg slobode 3, Novi Sad, Republika Srbija, CIN 28829922, TIN 109849130.

 

vi/vaš

Svaka osoba koja ima pristup ili koristi naš veb-sajt.

 

Intelektualna svojina

Veoma smo počastvovani što ste posetili naš veb-sajt i što ste zainteresovani za sadržaj koji delimo. Međutim, uložili smo veliki trud u kreiranje veb-sajta i sve druge intelektualne svojine koja je implementirana na veb-sajtu, tako da želimo da je adekvatno zaštitimo kako bismo održali njen kvalitet i mogli da je dodatno nadograđujemo za naše korisnike.

Stoga, imajte na umu da je veb-sajt i ceo sadržaj veb-sajta, uključujući tekst, grafiku, žigove, ikonice, slike, audio klipove, video zapise itd., vlasništvo i zaštićeni od nas ili treće strane koja nam je dala pravo da koristimo takav sadržaj.

Osim ako izričito ne izjavimo drugačije u našim Uslovima korišćenja ili Politici privatnosti, svi materijali na veb-sajtu zaštićeni su pravima intelektualne svojine (autorska prava, žigovi, itd.). Strogo je zabranjeno korišćenje, kopiranje ili preuzimanje bilo kog materijala sa našeg veb-sajta, u potpunosti ili delimično, bez našeg izričitog prethodnog pristanka.

Na primer, zabranjeno vam je da kopirate i objavljujete bilo koju od fotografija iz naše Galerije, osim ako je ne delite direktno sa pozivanjem na naš veb-sajt kao izvor.

Pored toga, vaše pravo da pristupite i koristite naš veb-sajt ni na koji način ne znači da smo vam dodelili bilo kakvu licencu za bilo koji sadržaj veb-sajta.

Svako neovlašćeno korišćenje bez dozvole Fondacije smatraće se kršenjem prava intelektualne svojine i mi ćemo preduzeti sve pravne postupke da zaštitimo svoja prava intelektualne svojine odmah po saznanju za takvo kršenje.

Sva prava intelektualne svojine koja nisu izričito data u ovim Uslovima korišćenja ili Politici privatnosti su isključivo za nas.

U slučaju da je intelektualna svojina bilo koje treće strane objavljena na našem veb-sajtu, ne garantujemo da njeno korišćenje od strane vas neće predstavljati povredu intelektualne svojine i nemamo nikakvu odgovornost u tom pogledu. 

 

Imena i logotipi

Naše ime i logo se ne smeju koristiti bez našeg prethodnog pismenog pristanka osim ako takva upotreba nije izričito dozvoljena našim Uslovima korišćenja i Politikom privatnosti.

Imena i logotipi trećih strana koji se mogu videti na našem veb-sajtu predstavljaju intelektualnu svojinu takvih trećih strana i ne mogu se koristiti bez njihove dozvole. Pored toga, takvi logotipi podležu sopstvenim uslovima njihovih vlasnika koje mi ne kontrolišemo i nismo ovlašćeni da vam damo bilo kakva prava u vezi sa takvim logotipima.


Sadržaj i povratne informacije koje dajete

U slučaju da nam dostavite bilo koju informaciju ili materijal, uključujući, ali ne ograničavajući se na sugestije, ideje, slike, povratne informacije ili bilo koji drugi sadržaj preko stranice za kontakt ili na drugi način, dajete nam neekskluzivno, besplatno, trajno, neopozivo pravo na potpuno podlicenciranje korišćenja takvog materijala u bilo koju svrhu (uključujući modifikaciju ili kreiranje izvedenih dela), a vi se neopozivo odričete svih prava intelektualne svojine u takvim materijalima.

 

Veb-sajtovi treće stran

Naš veb-sajt može da sadrži veze ka veb-sajtovima trećih strana. Veb-sajtovi trećih strana mogu imati sopstvene uslove korišćenja i politike privatnosti, koje se mogu značajno razlikovati od onih koje se primenjuju na naš veb-sajt. Nemamo kontrolu nad veb-sajtovima trećih strana i ne snosimo nikakvu odgovornost ni za dostupnost tih veb-sajtova niti za uslove korišćenja i politike privatnosti koji se primenjuju na njihove posetioce i korisnike. 

Ne snosimo odgovornost za bilo kakve informacije koje potiču od drugog provajdera kojima se pristupa preko veze na našem veb-sajtu.

Činjenica da su veze ka veb-sajtu treće strane postavljene na naš veb-sajt ni na koji način ne znači da preporučujemo ili odobravamo usluge ili proizvode koji se nude preko takvih veb-sajtova.

 

Odricanje od odgovornosti

Informacije objavljene na veb-sajtu

Sve informacije i drugi sadržaj uključeni ili na drugi način dostupni preko našeg veb-sajta daju se na osnovu „kao što je“ i „kako je dostupno“, besplatno i samo u informativne svrhe.

Trudimo se da osiguramo da su sve informacije koje smo dali tačne u vreme objavljivanja. Međutim, na takve informacije se nećemo pouzdati i ne garantujemo njihovu tačnost, blagovremenost, potpunost, učinak ili prikladnost za određenu svrhu. Ne prihvatamo nikakvu odgovornost za bilo kakvu grešku, propust, netačnost ili bilo koju drugu štetu koja proističe iz korišćenja informacija i drugog sadržaja dostupnog na našem veb-sajtu. Štaviše, zadržavamo pravo da ažuriramo ili promenimo bilo koju informaciju objavljenu na našem veb-sajtu u bilo kom trenutku bez prethodnog obaveštenja, kao što je objašnjeno u odeljcima „Promene naše veb stranice“ i „Izmene Uslova korišćenja“.

 

Funkcionalnost veb-sajta

Ne garantujemo da će veb-sajt ili bilo koja informacija i sadržaj na njemu biti neprekidan ili bez grešaka ili da će sve postojeće nepravilnosti biti ispravljene. Isključuje se svaka odgovornost koja proizilazi iz ili je povezana sa korišćenjem informacija i sadržaja na veb-sajtu ili bilo kojih veza koje se nalaze na njemu.

U slučaju da vam je potreban savet ili usluge o određenoj stvari, možete nas kontaktirati direktno putem naše kontakt stranice.

 

Obeštećenje

Stupanjem u ovaj Ugovor, saglasni ste da ćete obeštetiti i zaštititi nas od svih zahteva, gubitaka, obaveza, potraživanja ili troškova (uključujući bilo koje advokatske honorare) koje protiv nas učini bilo koja treća strana zbog ili proisteklih iz ili u vezu sa korišćenjem našeg veb-sajta, uključujući, ali ne ograničavajući se na, bilo kakvu tvrdnju o povredi intelektualne svojine u vezi sa sadržajem koji ste nam dali preko našeg veb-sajta.

Nakon obaveštenja o takvom događaju, bićete u obavezi da nas branite od takvog zahteva ili potraživanja o svom trošku, dok ćemo mi razumno sarađivati sa vama u takvoj odbrani.

 

Izmene veb-sajta

Uvek nastojimo da ažuriramo naš veb-sajt i učinimo ga tačnim za naše korisnike.

Da bismo to uradili, zadržavamo pravo da ga s vremena na vreme promenimo. Promene mogu uključivati izmene sadržaja, ukidanje ili povlačenje bilo kog dela veb-sajta. Na primer, u slučaju da dođe do nepredviđenih okolnosti, možemo da prilagodimo informacije u vezi sa događajima.

Takve promene mogu biti napravljene bez prethodnog obaveštenja, pa vas molimo da redovno pregledate informacije važne za vas kako biste bili sigurni da ste u svakom trenutku pravilno obavešteni.

Zbog održavanja i ažuriranja, može doći do trenutaka kada naš veb-sajt nije dostupan za korišćenje. Daćemo sve od sebe da minimiziramo takav period nedostupnosti i ponovo omogućimo funkcionalnost veb-sajt kako biste mogli da nastavite sa njegovom upotrebom.

 

Izmene Uslova korišćenja

Zadržavamo pravo da izmenimo naše Uslove korišćenja bez prethodnog obaveštenja, pa vas molimo da s vremena na vreme pregledate naše Uslove korišćenja. Sve promene stupaju na snagu nakon objavljivanja na našem veb-sajtu. Poslednju verziju naših Uslova korišćenja možete pregledati klikom na dugme „Uslovi korišćenja“ koje se nalazi u podnožju našeg veb-sajta.

U slučaju da nastavite da koristite naš veb-sajt nakon izvršenja takve promene, smatraće se da ste prihvatili takve promene. U slučaju da se ne slažete sa bilo kojom izmenom Ugovora, odmah prestanite da koristite veb-sajt.

 

Njuzleter

Ako želite da budete prvi koji će primati relevantne vesti u vezi sa Evropskom prestonicom kulture 2022, možete se prijaviti na naš njuzleter tako što ćete uneti svoju adresu e-pošte u polje predviđeno za to na našem veb-sajtu. Nećemo vas dodati na našu listu e-pošte osim ako za to nemamo vašu izričitu saglasnost.

Ako se prijavite na naš njuzleter, mi ćemo prikupljati vaše lične podatke u skladu sa našom Politikom privatnosti.

U svakom trenutku možete da se odjavite sa primanja našeg njuzletera, prateći uputstva koja se nalaze na kraju bilo kog e-maila koji ste primili od nas kao deo našeg njuzletera. Imajte na umu da će u slučaju da otkažete pretplatu, vaši lični podaci biti izbrisani u skladu sa našom Politikom privatnosti.

 

Odvojivost i ceo sporazum

Odvojivost

Ako bilo koji nadležan sud utvrdi da je bilo koja odredba Ugovora nevažeća, to neće uticati na valjanost preostalih odredbi Ugovora, koje ostaju na punoj snazi i dejstvu.

U slučaju da bilo koja odredba ovog Ugovora krši bilo koje obavezno pravilo važećeg zakona, što dovodi do toga da takva odredba postaje ništavna, smatraće se da je odredba izmenjena, u tom konkretnom pogledu u kojoj je ništavna, tako da je u skladu sa zakonom. Takve izmene i dopune će zadržati što je više moguće svog prvobitnog značenja, a njihovo proširenje će biti ograničeno na minimum neophodan da bi Sporazum bio validan.

Ceo sporazum

Ovaj Ugovor, uključujući sve eventualne izmene i dopune, predstavlja ceo sporazum između vas i Fondacije u vezi sa predmetom ovog Ugovora i zamenjuje sve prethodne pismene ili usmene sporazume između vas i Fondacije.

U slučaju neslaganja između odredbi ovog Ugovora i bilo kakvog razumevanja, izjave, predstavljanja, informacija, sadržaja dostupnog na našem veb-sajtu ili drugih podataka sadržanih u bilo kom drugom materijalu i prepisci između vas i Fondacije, ovaj Ugovor će imati prednost.

 

Primenljivo pravo i rešavanje sporova

Ovaj Ugovor i svako pitanje ili spor koji proizilazi iz ili je u vezi sa predmetom Ugovora će se regulisati, tumačiti i sprovoditi u skladu sa zakonima Republike Srbije, isključujući pravila sukoba zakona.

Sve sporove koji proizilaze iz ovog Ugovora rešavaće nadležni sud u sedištu vlasnika veb-sajta.

 

Kontaktirajte nas

Voleli bismo da čujemo vaše utiske!

U slučaju da imate bilo kakva pitanja, primedbe, zapažanja ili komentare u vezi sa našim veb-sajtom, kontaktirajte nas putem naše opšte kontakt adrese e-pošte: gdpr@visitns.rs, ili pošaljite upit putem jednog od naših kontakt obrazaca.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.