Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

09/01/2018
Душан Свилар са новосадским и осјечким тамбурашима у Студију М
09/01/2018

Поводом Дочека 7526. године Фондација „Нови Сад 2021“ реализује први од неколико пројеката планираних у сарадњи са Осијеком – градом који је био кандидат за Европску престоницу културе 2020. Размењујући искуства о кандидатури за ову титулу, Осијек и Нови Сад граде културне вредности на којима им може позавидети сваки европски град.

Зато ће, на Дочеку 7526. године Душан Свилар певати за душу, уз пратњу маестралних тамбурашких оркестара из Осијека и Новог Сада. Ово је јединствена прилика за посетиоце да дођу у Студио М и чују најпознатије тамбурашке песме са ових простора које ће измамити осмехе и подстаћи нас да запевамо заједно.

Душан Свилар је завршио музичку академију као један од најталентованијих тенора са ових простора у последњих 20 година. Он је школовани оперски певач који се доказао као сценски уметник у позоришним представама и многим такмичењима. Референце Душана Свилара гарантују добар провод за све који се определе да вече 13. јануара од 21 час проведу у Студију М, а преостала је врло ограничена количина карата по промотивној цени од 500 динара.

Ограничени контигент промотивних улазница за дочек 7526. године за преостале локације у продаји је на свим продајним местима GigsTix-а. Улазнице за концерте Дивне Љубојевић и састава Имар који ће наступити са Слободаном Тркуљом као специјалним гостом распродате су, док се очекује да ће улазнице за остале програме бити ускоро распродате. У сарадњи са Стеријиним позорјем, на продајном месту GigsTix- а, у Париском магазину у Новом Саду, сваки 21. купац улазница за предстојеће концерте добиће неку од књига коју издаје Стеријино позорје. Део програма за Дочек који подразумева и дечје програме биће бесплатан и отворен за све посетиоце.

На више од 21 култне локације широм Новог Сада међу којима су културна, административна, пословна и образовна здања, као и угоститељски објекти, наступиће извођачи најразличитијих жанрова. Дивна Љубојевић наступиће у позоришној сали пословног центра НИС, Лајбах у Српском народном позоришту, Калиопи у Позоришту младих, Матија Дедић и Зоран Предин у Новосадској синагоги, састав Имар и њихов специјални гост Слободан Тркуља у малој сали СНП-а, Филхармонија младих у Синагоги, опера за децу удружења „Високо Ц“ биће изведена у Еђшегу, модеран циркус- Кабаре Бре и оркестар Александра Дујина у Западном холу СПЕНС-а, различита културно-уметничка друштва из Зоне 021 у холу Железничке станице. Будући Youth Creative Polis, тзв. Кинеска четврт представиће програме на четири локације за љубитеље техно звука и реп музике, када ће Paul Ritch из Француске, Lag, Klaus и Techa наступити у Фабрици, а Necone, Friday Swag, Janchezz, Rasheed и Yeah Left у клубу Quarter. Никола Врањковић наступиће у Новосадском позоришту, Marčelo & Napeti quintet/ Mutant Urban Dance Ansambl долазе у Герила Бар, док ће Ледена шума представити Диско вече.

 

Бесплатни програми и бројне локације отворене за све посетиоце

 

Велики број програма биће бесплатан за посетиоце, као што су Филхармонија младих у Синагоги, опера за децу „Пепељуга” Удружења „Високо Ц“ у Еђшегу, али и наступи различитих културно-уметничких друштва из Зоне 021 у холу Железничке станице. Улаз је слободан и за наступ Саре Ренар и Ане Ћурчин у Културном центру Новог Сада, концерт Јосип А Лисац и Доџо у клубу Б-612, док у гимназију „Лаза Костић“ долази Лоран Прокопић са пријатељима, у Музеј Војводине хор „Свети Стефан Дечански“, а у Стартит центар Peaceful Warriors. У Студију М ће бити одржан и поп/рок концерт новосадских музичких школа, Културни центар Футог представиће Анатолиија Речкина и Александра Лукашевича на бајану и балалајци, а Галерија Матице српске виртуелни водич – Доживи уметност уз експерименталне звуке састава Bloom.

 

Сатница и програм  Дочека 7526. године

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.