Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

06/03/2018
Изванредна посета Сајму волонтеризма
06/03/2018

Платформа Новосадски волонтерски сервис, заједнички пројекат Фондације „Нови Сад 2021“ и Омладинске престонице Европе 2019, представљена на Сајму волонтеризма на Филозофском факултету, Универзитета у Новом Саду.

У холу Филозофског факултета, у понедељак 5. марта, владала је незапамћена гужва око штандова организација које су представљале свој рад са волонтерима. Такође је био изузетан одзив студената за учешће у радионици Новосадског волонтерског сервиса „Волонтерством до посла“, на којој су учесници научили нешто о мотивима и бенефитима волонтирања, као и о томе како ће моћи да користе нову платформу за волонтере. Поред тога, присутни су могли да чују нешто више о Европској престоници културе и Омладинској престоници Европе, и нешто више о томе како да своја знања, вештине и могућности унапреде кроз волонтирање у оквиру различитих програма које нуде европски пројекти културне и омладинске престонице.

Учесници радионице, представници више факултета у Новом Саду, искористили су прилику да позову чланове тима европских престоница, да своје пројекте и платформу Новосадски волонтерски сервис представе на трибинама пред свим студентима, како би и остали чули нешто ново и корисно о овом пројекту.

 

Новосадски волонтерски сервис је јединствена платформа која ће пружити потпуно ново и другачије организовање рада волонтера, које ће имати своју сврху и циљ уважавајући потребе и жеље волонтера за професионалним остварењима. Замишљен је као легат који остаје граду Новом Саду након година титула престоница, а у сврху организованог рада волонтера.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.