Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

13/02/2018
Кажите шта желите од пројекта Европска престоница културе
13/02/2018

Фондација „Нови Сад 2021’’ је током протекле недеље од 5. до 9. фебруара објавила позив за волонтирање у оквиру Међународног позоришног фестивала у румунском граду Сибињу, који је 2007. године био европска престоница културе. Волонтирање је подразумевало плаћен пут и боравак од три недеље и учешће у реализацији фестивала према професионалним опредељењима. Изузетно нам је задовољство што можемо да се похвалимо великим бројем пријава оних који су желели да учествују у овом програму, али и са 962 посете ради упознавања са детаљима конкурса на нашем сајту www.ns2021.rs као и досегом до 16623 особе са овом вешћу, на друштвеним мрежама.

Велико интересовање за конкурс ове врсте подстакло је Фондацију да позове све актере у културним и креативним индустријама да се обрате и кажу шта је то што их интересује у смислу професионалног и животног ангажовања и какве активности очекују од Фондације у том смислу. Фондација „Нови Сад 2021“ тежи да боље упозна ваша интересовања и потребе па будите слободни и пишите нам на: info@ns2021.rs.

Један од најважнијих циљева које је Фондација „Нови Сад 2021’’ поставила у мисији реализације пројекта Нови Сад – Европска престоница културе, јесте едукација, афирмација и мобилност младих и свих актера у култури и креативним индустријама. Самим тим наше активности су усмерене на стварање оваквих прилика за креирање мреже сарадника и учесника у пројекту, те осмишљавање програма за испуњење ових задатака.

 

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.