Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

20/03/2018
„Мењамо просторе“ тема наредног Дивана
20/03/2018

„Мењамо просторе“ је тема наредног Дивана Фондације „Нови Сад 2021” који се одржава 22. марта у 18 часова у Community Bar-у Стартит центра.

Повод за предстојећу дискусију је представљање примера добре праксе код нас и у свету који показују како активни, удружени и упорни појединци могу да утичу на уређење јавних простора по њиховој мери.

Ова пракса постала је део активности престоница културе које су уочиле да грађани могу трансформисати просторе у којима живе. Урбани развој којим управљају грађани и грађанке на принципима партиципативног одлучивања постао је нови идеал за градове који су отворени, инклузивни, одрживи и пријатни за живот свих својих грађана. Такви градови промовишу сарадњу и удруживање грађана уместо индивидуализма и међусобног такмичења, што промовише равноправност у приступу урбаним ресурсима.

Учесници Дивана:

-Марек Шивак, „Пестуј простор” („Неговање простора“) из Плзења, Република Чешка

-Весна Форкапић, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције

-Слободан Јовић, Друштво архитеката Новог Сада

-Даница Јововић Продановић, Београдска интернационална недеља архитектуре (БИНА)

Водитељка Дивана је Весна Фаркаш.

Придружите нам се.

Пријавите се путем следећег линка.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.