Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

05/02/2018
Новосађани гласали за „Мост наде“
05/02/2018

У недавно спроведеној анкети за избор назива новосадског железничко-друмског моста која је покренута на порталу gradnja.rs највећи број гласова освојио је „Мост наде“ – предлог Фондације „Нови Сад 2021“.

Овај резултат само је потврда да, поред институција културе и бројних организација, подршка иницијативи Фондације стиже и од Новосађана.

Име „Мост наде“ утемељено је на грађанским и духовним вредностима модерне Европе којој Нови Сад тежи, и осим што приличи новом мосту, резултати сведоче, заправо је и први избор Новосађана са освојених 13,6% гласова.

Иницијатива да нови мост понесе управо назив „Мост наде“ полази од визије Фондације „Нови Сад 2021“, која управо на идеји 4 моста (вредности) креира програмски концепт Европске престонице културе 2021.

Ову иницијативу Фондације подржали су и Новосадско позориште (Újvidéki Szinház), Историјски архив, Градска библиотека, Галерија Матице српске, Културни центар Новог Сада, Туристичка организација града Новог Сада, Амерички кутак, Школа за специјално образовање деце и одраслих „Милан Петровић“, Друштво архитеката новог Сада (ДаНС), удружење „Инжењери заштите животне средине“, Музичка Омладина Новог Сада, Галерија Бел Арт, Удружење „Високо Ц“, Кућа Чуваркућа, Страда и Ново културно насеље, Exit тим и многи други.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.