Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

06/01/2018
Плануле улазнице за наступ Дивне Љубојевић на дочеку 7526. године – карте за остале локације скоро распродате
06/01/2018

Улазнице за концерт Дивне Љубојевић који ће бити одржан 13. јануара у позоришној сали НИСа у Новом Саду распродате су муњевитом брзином. На дочеку 7526. године имаћемо прилику да уживамо у анђеоском гласу Дивне Љубојевић, жене која преноси духовну музику православља више од 26 година. Увек насмејана, отвореног срца и душе из које излазе вибрације и боје које њеном извођењу дају специфичност какве нема, Дивна ће наступити на потпуно неочекиваној локацији пословног здања Нафтне индустрије Србије што ће атмосферу учинити несвакидашњом. Духовна музика која је сама по себи посебна и већ дефинисана, уз Дивну Љубојевић добила је нову димензију и нове карактеристике.

Ограничени контигент промотивних улазница за дочек 7526. године за преостале локације у продаји је на свим продајним местима  Gigs Tix. Очекује да ће улазнице за остале програме бити ускоро распродате. У сарадњи са Стеријиним позорјем, на продајном месту Gigs Tix у Париском магазину у Новом Саду, сваки двадесет први купац улазница за предстојеће концерте добиће неку од књига коју издаје Стеријино позорје. Улаз на великом броју локација за дочек биће бесплатан и отворен за све посетиоце, док се списак свих дешавања, као и цена улазница за појединачне догађаје може пронаћи на sajtu,, као и на Facebook stranici Нови Сад 2021.

Као увертира за 2021. годину када ће Нови Сад бити Европска престоница културе, Фондација “ Нови Сад 2021 “ почиње са грађењем капацитета дочека Две Нове године, као будућих термина свечаног отварања и затварања године кад ће Нови Сад понети титулу. Представљена кроз разлику два рачунања времена, као и два календара, грегоријанског и јулијанског, тако ће и два програмска концепта дочека Нових година бити другачија. И док је дочеку 2018. године присуствовало преко 50.000 људи на локацијама смештеним у центру града, 13. јануара дочекаћемо 7526. годину на више од 21 локације широм Новог Сада!

Места дочека представљају културна, административна, пословна и образовна здања, као и угоститељске објекте, док ће извођачи најразличитијих жанрова наступити на потпуно неочекиваним местима. Мостови који ће спојити концептуално различите извођаче, жанрове и просторе представљају традиционалну музику правог виртуоза, Слободана Тркуље као специјалног госта бенда Имар из Шкотске који наступају у малој сали Српског народног позоришта, духовну музику Дивне Љубојевић у позоришној сали НИСа, Laibach у Српском народном позоришту, велику регионалну поп звезду, Калиопи у Позоришту младих, неке од најзначајнијих џез уметника са наших простора Матију Дедића и Зорана Предина у Новосадској синагоги, сјајан спој тамбурашких састава из Осијека и Новог Сада предвођених Душаном Свиларом у Студију М, модеран циркус и кабаре Цирконео у Западном холу СПЕНСа, док ће будући Yout Creative Polis, тзв. Кинеска четврт представити програме на четири локације за љубитеље техно звука и реп музике, када ће Paul Ritch из Француске, Лаг и Клаус и  наступити у Фабрици, а Necone, Friday Swag, Janchezz, Rasheed i Yeah Left u Quarteru, а Netix, Codex i Senzorr u Firchie Think Tank студију. Никола Врањковић наступиће у Новосадском позоришту, Marčelo&Napeti quintet/ Mutant Urban Dance Ansambl долазе у Герила Бар, док ће Ледена шума представити Диско вече.

Велики број програма биће бесплатан за посетиоце, као што су Омладинска филхармонија у Синагоги, опера за децу Удружења Високо Ц у Еђшегу, али и наступи различитих културно-уметничких друштва из Зоне 021 у холу Железничке станице. Улаз је слободан и за наступ Саре Ренар и Ане Ћурчин у Културном центру Новог Сада, концерт Јосип А Лисац и Дојо у клубу Б612, у гимназију „Лаза Костић“ долази Лоран Прокопић са пријатељима, у Музеј Војводине хор „Свети Стефан Дечански“, а у Стартит центар Peaceful Warriors. У Студију М ће се одржати и поп/рок концерт новосадских музичких школа, Културни центар Футог представиће Анатолиија Речкина и Александера Лукашевича, а Галерија Матице српске виртуелни водич – Доживи уметност уз експерименталне звуке састава „Блоом“.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.