Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

25/01/2018
Позив грађанима за учешће у анкетирању за пројекат Културних станица
25/01/2018

Током месеца јануара, Фондација „Нови Сад 2021’’ спроводи анкетирање грађана у деловима града где је планирана изградња Културних станица: Ново насеље, Слана бара/Клиса, Алмашки крај на Подбари и Сремски Карловци у Зони 021. Ради прикупљања предлога за креирање садржаја у будућим културним станицама, 27. и 28. јануара биће организовани и разговори са грађанима, те Фондација позива све који су заинтересовани да дођу и изнесу своје предлоге и сугестије.

У оквиру припрема за 2021. годину, када ће Нови Сад бити Европска престоница културе, Фондација „Нови Сад 2021’’ реализује низ пројектних активности ради подизања капацитета културне инфраструктуре отварањем нових простора за културну и уметничку продукцију. Основни циљ успостављања Културних станица јесте децентрализације културе, развој публике, повећање доступности културних садржаја и унапређење квалитета друштвеног и културног живота у различитим деловима града: на Новом Насељу, Клиси/Сланој Бари и Алмашком крају на Подбари, као и у Сремски Карловцима у Зони 021, која чини проширени део пројекта ЕПК ван Новог Сада.

Током месеца јануара Фондација „Нови Сад 2021’’ спроводи анкетирање грађана у ова четири дела града, а 27. и 28. јануара биће организовани и разговори са грађанима ради прикупљања предлога за креирање садржаја у будућим културним станицама. Како су културне станице првенствено намењене грађанима, њихово активно учешће у развоју ових простора је од изузетног значаја. Истраживањем ће бити обухваћено испитивање културних потреба и навика грађана, њихових интересовања и жељених садржаја, као и други фактори који могу да утичу на доступност културе у најширем смислу, али и потенцијала локалних заједница.

Фондација позива грађане да се у наредним данима одазову анкетарима, као и да 27. и 28. јануара потраже штандове Фондације на којима ће моћи да се информишу и да дају своје предлоге и сугестије.

 

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.