Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

10/01/2018
После пуних концертних дворана Зоран Предин и Матија Дедић стижу у Нови Сад
10/01/2018

Изванредни двојац, Зоран Предин и Матија Дедић након пуних концертних дворана и фантастичних критика за специјалан програм концерта „Трагови у сјети“ стижу у Нови Сад 13. јануара. Концерт ова два великана биће одржан у Новосадској синагоги у 22 часа, а у продаји је још врло ограничен број улазница по цени од 1.000 динара за партер и 800 динара за балкон. Након распродатих концерата Дивне Љубојевић и састава Имар који ће наступити са својим специјалним гостом, Слободаном Тркуљом, данас су распродате улазнице и за наступе састава Лајбах у Српском народном позоришту, као и за Николу Врањковића који долази у Новосадско позориште и Калиопи у Позоришту младих. Врло ограничени контигент промотивних улазница за преостале локације у продаји је на свим продајним местима GigsTix.

 

Специфичан звук пијанисте Матије Дедића и карактеристичан глас Зорана Предина представиће публици својеврсну џез и поп посластицу. Шансоне које су обрадили у новим аранжманима и испевали у свом заједничком стилу су познате свима са екс-YU простора и буде лепе успомене различитим генерацијама, од хитова као што су Бреговићев „Ти си ми у крви“, Руњићев „Галеб и ја“, „Магла“ Карла Метикоша, до Балашевићевог „Прича о Васи Ладачком“ и многих других чувених мелодија у потпуно другачијем извођењу. На сцени Новосадске Синагоге придружиће им се још три феноменална пратећа женска вокала и клавијатуриста.

 

Позивамо вас да нам се придружите на прослави 7526. године.

На више од 21 култне локације широм Новог Сада наступиће бројне домаће, регионалне и светске звезде: Дивна Љубојевић у позоришној сали НИС-а, Лајбах у Српском народном позоришту,  велика регионална поп звезда, Калиопи у Позоришту младих, келтска атракција Имар и Слободан Тркуља у Српском народном позоришту, а сјајан спој тамбурашких састава из Осијека и Новог Сада са Душаном Свиларом гостује у Студију М.

Новосађани ће имати прилику и да присуствују представи модерног циркуса уз КабареБре и Александра Дујина са оркестром у Западном холу СПЕНС-а, док ће будући Youth Creative Polis, тзв. Кинеска четврт представити програме на три локације. Paul Ritch из Француске, Lag, Klaus и Techa наступају у Фабрици, Necone, Friday Swag, Janchezz, Rasheed и Yeah Left у клубу Quarter, док је занимљив програм у најави и у Firchie Think Tank студију уз Netix, Codex i Senzorr.

Marčelo & Napeti quintet/ Mutant Urban Dance Ansambl долазе у Герила Бар, док ће Ледена шума представити Диско вече.

 

Бесплатни програми за Новосађане

 

Велики број програма прославе 7526. биће бесплатан за посетиоце: Филхармонија младих у Синагоги, опера за децу „Пепељуга“ Удружења „Високо Ц“ у Еђшегу, али и наступи различитих културно-уметничких друштва из Зоне 021 у холу Железничке станице. Улаз је слободан и за наступ Саре Ренар и Ане Ћурчин у Културном центру Новог Сада, концерт Јосип А Лисац и Доџо у клубу Б-612, док у гимназију „Лаза Костић“ долази Лоран Прокопић са пријатељима. Публика која посети Музеј Војводине имаће прилику да чује хор „Свети Стефан Дечански“, док ће гости Стартит центра присуствовати несвакидашњем перформансу Peaceful Warriors.

Током поподнева 13. јануара у Студију М ће бити одржан и поп/рок концерт новосадских музичких школа, а Културни центар Футог угостиће Анатолиија Речкина и Александера Лукашевича, који ће руску музичку традицију представити кроз извођење нумера на бајану и балалајци.

У Галерији Матице српске организујемо виртуелни водич – доживећете уметност уз експерименталне звуке састава Bloom.

 

 

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.