Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

27/12/2017
Потписан споразум о сарадњи између Фондације „Нови Сад 2021“ и Фонда Европски послови Владе АП Војводине
27/12/2017

У среду 27. децембра, потписан је споразум о сарадњи између „Фондације Нови Сад 2021“ и „Фонда европски послови“, која ће се највише базирати на спровођењу обука за установе културе са територије града Новог Сада и Зоне 021 (Ириг, Сремски Карловци, Беочин), у области аплицирања за средства из фондова ЕУ.

 

Процес реализације пројекта Европске престонице културе подразумева, поред осталог и сарадњу између институција посвећених проналажењу нових решења и модела сарадње. Вођени сазнањима да јако мали проценат установа културе остварује сарадњу са својим међународним колегама, тим Фондације ’’Нови Сад 2021’’ кренуо је у реализацију више програмских целина опредељених ка подизању капацитета за умрежавање, развијање партнерстава и оспособљавања за пројектне активности. 

Споразумом Фондације и Фонда Европски послови створени су услови за дугорочну пословну сарадњу ради подстицања успешног партнерства, ефикаснијег вршења делатности, искоришћавања расположивих ресурса и спровођења годишњих програма пословања, у циљу успешне реализације пројекта „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и програмских активности Фонда. Сарадња ће се остваривати на више начина, а пре свега међусобним информисањем о питањима значајним за процес приступања Републике Србије Европској унији. Потом, кроз заједничко деловање у циљу едукације и информисања на територији Новог Сада и Зоне 021 (Ириг, Сремски Карловци, Беочин), а извесна је и заједничка реализација манифестација у циљу промоције европских вредности и процеса европских интеграција.

У првој половини 2018. године, планирано је да Фонд реализује обуке „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“ за представнике институција културе на територији Новог Сада чији је оснивач Република, Покрајина или Град Нови Сад, за представнике невладиног сектора који су део програма Нови Сад 2021, и за представнике партнерских организација на спровођењу пројекта у сарадњи са Фондацијом.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.