Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

11/01/2018
Први циркуски кабаре за Дочек 7526. године у Новом Саду
11/01/2018

Новосадска публика имаће прилику да од 20 часова у Западном холу Спенса, први пут у Новом Саду, присуствује  „ФисКултурном догађају“ – „Кабаре Бре“ са професором Александром Дујинoм у пратњи бенда употпуниће вече 13. јануара на несвакидашњи начин, уз ваздушне акробације и акробације на партеру, тачке на акробатској справи „cyrweel“, жонглирање, комедију, плес…

Карте за врло ограничен број места у претпродаји су на свим продајним местима Gigs Tix –а и њихова промотивна цена износи 300 динара.

Циркуски аниматори ће већ од 19 часова дочекивати госте испред улаза у Западни хол СПЕНС-а, те се посетиоци позивају да дођу раније и заузму најбоља места на време.

Cirkoneo”, савремени циркус Новог Сада, обједињује две организације – Центар за развој циркуске уметности Ludifico и Креативни погон, које већ дуги низ година раде на популаризацији и развоју циркуса у нашем граду. Пред Новосађанима је њихов најновији пројекат, Циркуски Кабаре Бре који је настао као резултат сарадње са Фондацијом Нови Сад 2021 и плод је вишемесечних тренинга и проба са новом генерацијом циркуских уметника. Са њима ће наступити и искусни уметници као и специјални гост, дипломац реномиране француске циркуске академије „Fratelini“, Немања Јовановић. Професор Александар Дујин са бендом пружиће кабареу музичку пратњу без које ни један кабаре, који држи до себе, не може.

 

Врло ограничена количина промотивних улазница за дочек 7526. године за преостале локације у продаји је на свим продајним местима Gigs Tix –а.

У сарадњи са Стеријиним позорјем, на продајном месту Gigs Tix-а у Париском магазину у Новом Саду, сваки 21. купац улазница за предстојеће догађаје добиће неку од књига коју издаје Стеријино позорје. 

Новосађани и њихови гости ће 13. јануара дочекати 7526. годину на више од 21 култне локације међу којима су културна, административна, пословна и образовна здања, као и угоститељски објекти, а многи извођачи најразличитијих жанрова наступиће на потпуно неочекиваним местима.

Део програма за Дочек, који подразумева и програме за децу, биће бесплатан и отворен за све посетиоце.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.