Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

19/02/2018
Представљање Теа Продромидиса – првог резидента Фондације у 2018. години
19/02/2018

У уторак 20. фебруара у 18 сати, у Кино сали Музеја савремене уметности Војводине, представиће се наш први резидент у 2018. години, Тео Продромидис, уметник из Грчке.

Тео Продромидис, је вишеструко награђивани уметник чија мултимедијална пракса и остварења обухватају филм, инсталације и перформанс, савремене операције у архитектури, филозофски дискурс, авангарду, и осмишљавање позоришних техника.

У сарадњи Музеја савремене уметности Војводине и Фондације „Нови Сад 2021“, у оквиру пројекта RISK CHANGE (РИЗИКУЈ ПРОМЕНЕ) подржаног кроз програм ЕУ „Креативна Европа“, Продромидис ће представити избор из своје праксе и истраживање које ће реализовати у Новом Саду, а које се бави неформалним образовањем, мобилношћу, држављанством и анализом динамике и синагонизма парова и група.  Пројекат Risk Change има за циљ да произведе конкретне резултате: уметничке резиденције, нове/иновативне моделе, конференције, симпозијуме, радионице, отворене лабораторије, изложбе, студијске посете, wеб платформу, апликацију за мобилни телефон, нове културне мреже, публикације, итд. Пројекат у основи истражује социјално – политичке притиске који су условљени кретањем становништва, променама места боравка, миграцијом, егзилом и слично, кроз интердисциплинарне и интеркултуралне приступе.

Резиденцијални програм „Plants AiR“ Фондације „Нови Сад 2021“, има за циљ мобилност уметника и актера у културним и креативним индустријама: како домаћих који одлазе у друге европске престонице културе, тако и странаца који нам се својим креативним остварењима представљају у Новом Саду. Тео Продромидис ће у Новом Саду боравити две недеље, а у уторак 20. фебруара, жели Новосађанима да представи план истраживања које ће реализовати, размени идеје и емоције. 

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.