Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

08/01/2018
Распродате улазнице и за келтску атракцију Имар и Слободана Тркуљу
08/01/2018

Тражи се карта више за концерте Дочека 7526. године!

Упркос проширењу капацитета због огромног интересовања, улазнице за концерт келтске атракције, бенда ИМАР који ће наступити 13. јануара у Српском народном позоришту са домаћином и гостом вечери Слободаном Тркуљом, распродате су данас. 

Након што су муњевитом брзином распродате улазнице и за наступ Дивне Љубојевић, за многе локације у наредном периоду тражиће се карта више. У малој сали СНП-а, на дочеку 7526. године новосадска публика и бројни гости из региона и Европе имаће прилику да присуствују концерту једног од најбољих келтских састава из Глазгова, који су се, као омиљени бенд Слободана Тркуље одазвали његовом позиву. Чувени српски виртуоз, Слободан Тркуља биће и домаћин вечери који ће публику провести кроз историју настајања несвакидашњих инструмената и музике са различитих простора.

Врло ограничени контигент промотивних улазница за дочек 7526. године за преостале локације у продаји је на свим продајним местима Gigs Tix –а. Очекује се да ће улазнице за остале програме бити ускоро распродате. У сарадњи са Стеријиним позорјем, на продајном месту Gigs Tix у Париском магазину у Новом Саду, сваки 21. купац улазница за предстојеће концерте добиће неку од књига коју издаје Стеријино позорје.

Део програма за Дочек, који подразумева и програме за децу, биће бесплатан и отворен за све посетиоце.

Поред састава Имар и Слободана Тркуље, на више од 21 култне локације широм Новог Сада међу којима су културна, административна, пословна и образовна здања, као и угоститељски објекти, извођачи најразличитијих жанрова наступиће на потпуно неочекиваним местима. Дивна Љубојевић наступиће у позоришној сали НИС-а, Laibach у Српском народном позоришту, велика регионална поп звезда, Калиопи у Позоришту младих, неки од најзначајнијих џез уметника са наших простора Матија Дедић и Зоран Предин у Новосадској синагоги, сјајан спој тамбурашких састава из Осијека и Новог Сада предвођених Душаном Свиларом у Студију М, модеран циркус и кабаре Лудифико у Западном холу СПЕНС-а, док ће будући Youth Creative Polis, тзв. Кинеска четврт представити програме на четири локације за љубитеље техно звука и реп музике, када ће Paul Ritch из Француске, Lag и Klaus наступити у Фабрици, Necone, Friday Swag, Janchezz, Rasheed i Yeah Left у Quarteru, а Netix, Codex и Senzorr у Firchie Think Tank студију. Никола Врањковић наступиће у Новосадском позоришту, Marčelo & Napeti quintet и Mutant Urban Dance Ansambl долазе у Герила Бар, док ће Ледена шума представити Диско вече.

 

Бесплатни програми и бројне локације отворене за све посетиоце

Велики број програма биће бесплатан за посетиоце, као што су Омладинска филхармонија у Синагоги, Опера за децу Удружења „Високо Ц“ у Еђшегу, али и наступи различитих културно-уметничких друштва из Зоне 021 у холу Железничке станице. Улаз је слободан и за наступ Саре Ренар и Ане Ћурчин у Културном центру Новог Сада, концерт Јосип А Лисац и Доџо у клубу Б-612, у гимназију „Лаза Костић“ долази Лоран Прокопић са пријатељима, у Музеј Војводине хор „Свети Стефан Дечански“, а у Стартит Центар Peaceful Warriors. У Студију М ће бити одржан и поп/рок концерт новосадских музичких школа, Културни центар Футог представиће Анатолија Речкина и Александера Лукашевича, а Галерија Матице српске виртуелни водич – Доживи уметност уз експерименталне звуке састава „Bloom„.

Сатница и програм Дочека 7526. године у организацији Фондације Нови Сад 2021 – Европска престоница културе доступан је на сајту Нови Сад 2021.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.