Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

07/03/2018
Фондација „Нови Сад 2021“ на Међународном сајму књига у Новом Саду
07/03/2018

Фондација „Нови Сад 2021“ на овогодишњем новосадском Сајму књига представља своје пројектне активности и искуства резидената стечена у оквиру програма Plants AiR.

Учешће на новосадском Сајму књига увек је добра прилика за Фондацију да представи свој рад пред изузетном циљном групом – љубитељима књиге. Утолико је и задатак сложенији јер програм мора бити садржајан, интересантан и у исто време атрактиван за младе читаоце.

Како ће се град Печуј као Европска престоница културе 2010. представити домаћој публици у оквиру сајамског програма „Град у фокусу“, Фондација „Нови Сад 2021“ ће 11. марта од 12 до 13 часова у хали „Мастер“ представити програм уметничке сарадње „Печуј 2010 – Нови Сад 2021“ и резиденцијални програм Plants Air који је Фондација покренула прошле године. Присутни ће имати прилику да чују утиске резидената – Андрее Дрењовски, песникиње из Печуја и наше представнице, Новосађанке Андрее Попов Милетић, која је боравила на резиденцијалном програму у Печују током 2017. године.

Уверени смо да ће представљање учесника у резиденцијалним програмима задовољити све укусе: поред тога што ће представити свој рад, резиденти ће са посетиоцима поделити утиске и искуства стечена боравком и радом у новом креативном окружењу.

Пројекат Европске престонице културе, програмске активности и планове за 2018. годину, 8. марта између 13 и 13.30 часова представиће руководилац сектора за међународну сарадњу Фондације, Вук Радуловић, у хали „Мастер“ Новосадског сајма.

Позивамо вас да нас посетите на штанду који делимо са Културним центром Новог Сада од 7. до 11. марта у периоду од 11 до 14 часова и сазнате више о пројекту Европска престоница културе, програмима и предстојећим активностима.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.