Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

06/07/2019
Шетња кроз наслеђе: Скупштина Војводине поново отвара врата, крајем јула и Музеј зеца
06/07/2019

Завирите у зграду Скупштине АП Војводине и сазнајте због чега је она значајно модернистичко наслеђе у оквиру треће Шетње кроз Скупштину која је заказана за 8. јул у 16 часова.

Сви заинтересовани могу да се пријаве на: http://bit.ly/skupstinasetnje3 

Уз стручно вођење посетиоци ће имати прилику да обиђу просторије Скупштине уз причу о њеном историјату по питању архитектуре и да сазнају због чега је била међу најмодернијим зградама у време када је изграђена.

Прве две Шетње кроз Скупштину Војводине одржане су крајем маја и почетком јуна у оквиру програмске платформе „Будућност Европе“ коју је покренуо „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, а у плану је да те шетње од септембра буду редовне.

Шетње кроз Музеј зеца
Кратак увод у историју дела Петроварадина у коме се налази Музеј зеца (Косте Нађа 30), обилазак музеја и представљање збирке, дегустација зечијег вина и зечијих колача, предавање о важности приватних колекција и туристичким могућностима приватних музеја – то ће обухватити Шетње кроз Музеј зеца које ће бити организоване 20. и 27. јула од 17 до 19 часова. Улаз је слободан.

Музеј зеца је уметнички пројекат Николе Џафа на ком ради скоро две деценије, са циљем настанка приватног музеја, који још увек, према Закону, није могуће основати. Колекција тренутно броји око две хиљаде предмета, али ће бити изложен само један њен део.
Кроз симбол зеца изложба говори о уметности, развијању еколошке свести, друштвеном ангажману, чиме указује на све мане и болести друштва.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.