Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Нове шансе за младе: волонтерски програм у Румунији

Фондација ’’Нови Сад 2021’’ позива младе да се пријаве за волонтерски рад током Позоришног фестивала у румунском граду Сибињу, почетком јуна.

Прилика за волонтирање на овом Међународном позоришном фестивалу, јединствена је шанса за младе да стекну искуства, познанства и референце. Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ у сарадњи са Међународним позоришним фестивалом у Сибињу (Румунија) позива заинтересоване да се пријаве на волонтерски програм који овај фестивал организује од 2007. године када је био Европска престоница културе.

Јубиларно 25. издање Међународног позоришног фестивала у Сибињу на тему СТРАСТ, одржава се у периоду од 8. до 17. јуна 2018. године. Фестивал има велико искуство у раду са волонтерима, а треба напоменути да их је прошле године било чак 524, од којих чак 32 интернационална волонтера. Мотив да се пријавите можете пронаћи у шанси да видите како изнутра функционише један од најузбудљивијих  међународних фестивала сценских уметности; да будете део младог и динамичног организационог тима; да будете активни у међународном окружењу; да радите послове у којима сте вешти и добијете све повластице волонтера: међународну обуку, сертификат, мајицу :)… Имена међународних волонтера биће објављена у званичној програмској књижици фестивала. Покривени су сви трошкови превоза и боравка.

 

Ко може да се пријави? Волонтери могу бити сви они који су пунолетни држављани Републике Србије са пребивалиштем у Новом Саду и који могу да издвоје време од 31. маја до 20. јуна 2018. године да бораве у Сибињу. Потребно је да говорите енглески језик, ради споразумевања у међународном окружењу. Потребно је волонтерско искуство у сценским уметностима.

Шта је потребно за пријаву? Уколико сте заинтересовани, пошаљите на ЕНГЛЕСКОМ језику кратко писмо о заинтересованости, своју биографију и једну портрет фотографију на адресу milica.vukadinovic@ns2021.rs најкасније до петка, 9. фебруара 2018. године.

Најбољи кандидати биће позвани на скајп састанак са организаторима Фестивала крајем фебруара, 2018. године.

Више о фестивалу

 

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.