Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

04/10/2016
Подршка са сва три нивоа власти уз јасну поруку да је „Нови Сад 2021“ пројекат од националног значаја
04/10/2016

Министар Владан Вукосављевић је у својој посети Новом Саду поручио да ће урадити све што је у моћи државе да помогне пројекту „Нови Сад 2021“ као иницијативи која није важна само за Новосађане, већ и за целу Србију.

minister-of-culture
Министар културе и информисања Републике Србије Владан Вукосављевић

Министар културе и информисања је у разговору са градоначелником Новог Сада, Милошем Вучевићем, дао пуну подршку кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године, чиме је она, поред већ стечене подршке од стране кабинета Градоначелника Новог Сада, као и покрајинске власти, пороглашена пројектом од националног значаја.

mayor-of-novi-sad
Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић

Вукосављевић и Вучевић су, заједно са председником Покрајинске владе Игором Мировићем и покрајинским секретаром за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирославом Штаткићем, прошле недеље примили и представнике Панела независних експерата Европске комисије, који ће за нешто више од две недеље одлучивати о томе да ли ће Нови Сад постати Европска престоница културе 2021. године.

„Разговарали смо са Комисијом која одлучује о статусу ЕПК за 2021. годину, где је Нови Сад у самом финалу, и ми смо њеним члановима предочили снажну подршку Министарства културе и Владе Србије у том процесу. Учинићемо све што је у нашој моћи да помогнемо, како у виду техничке и финансијске помоћи, тако и организационе и програмске“, рекао је Вукосављевић.
Чланове Панела независних експерата Европске комисије Стивена Грина, Сузану Жилич Фишер и Глорију Лоренцо Леронес, у Новом Саду су угостили председник Организационог одбора Нови Сад 2021, Немања Миленковић, као и члан Градског већа за културу, Далибор Рожић.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.