Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
продужен рок нова места

Објављено:

16/07/2021
Продужен рок за пријаву на конкурс „Нова места“
16/07/2021

Рок за подношење пријава на урбанистичко-архитектонски конкурс за идејна решења поводом уређења малих јавних простора под називом „Нова места” продужен је до 24. августа 2021. године до 15 часова.

У питању је конкурс који су заједно покренули Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе“, Друштво архитеката Новог Сада и Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције, а у склопу припрема за Калеидоскоп културе, који наставља идеју постављања нових стандарда у савременој архитектури културне престонице.

Подсећамо, за учешће на овом конкурсу архитекте, урбанисти, пејзажне архитекте, као и студенти из ових области, позвани су да предложе решења за уређење укупно четири локације у Новом Саду: Трг галерија, парк поред Скупштине АП Војводине, видиковац изнад тунела у наставку Моста слободе и зелена површина на Булевару патријарха Павла. На конкурс у износу од 1,44 милиона динара заинтересовани могу да се пријаве путем портала јавних набавки, а више информација о конкурсу и конкурсна документација доступни су путем нашег сајта и сајта Друштва архитеката Новог Сада.

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.