Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

15/11/2019
ВР шетње уз мултимедијалног уметника Аделина Швајцера
15/11/2019

Шта је техно шаманизам? То ће нам овог викенда, 16. и 17. новембра, открити мултимедијални уметник Аделин Швајцер у оквиру својих ВР шетњи.

Перформанс је замишљен као интерактивни, у ком је неопходно учешће публике, траје око 50 минута и у њему може учествовати око 5 особа. Замишљен је као пут који учесници треба да пређу, док их води ОН, а прати МЕТА. Учесници треба да се појаве на одређеном месту, у одређено време. Ту ће их дочекати асистент који ће им дати основне инструкције и довести их до МЕТЕ. Он ће им дати неопходну опрему – наочаре за проширену стварност и слушалице, које ће током перформанса, постати њихови вештачки чулни органи.
У суботу термин је 14 часова, а остала су још три слободна места.
У недељу термини су следећи:
– 10 часова
– 11.15 часова
– 14 часова
– 15.15 часова
Место састанка је Startit Centar (Мирослава Антића 2).
Мејл адреса за пријављивање је: international@ns2021.rs 

Перформанс је део пројекта #ALPHALOOP на ком су заједно радили Аделин Швајцер и колектив Каркатаг.
#ALPHALOOP је пројекат који се бави темом сакралног кроз призму техно-шаманских пракси, које настоје показати да заоштрени дуализам између природе и технологије заправо не постоји, јер не постоји структурална разлика између компјутера и „природних“ манифестација стварности.
Резиденција се одвија у оквиру програма Novembre Numérique, а реализована је захваљујући подршци пројекта „Нови Сад 2021“ и програма Eunic Air.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.