Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

22/03/2017
Пројекат „Нови Сад 2021“ представљен делагацији Амбасаде Шведске
22/03/2017

Менаџер за међународну сарадњу Фондације „Нови Сад 2021“ Вук Радуловић и сарадници на пројекту ЕПК угостили су јуче представнике Амбасаде Шведске који су овом приликом посетили Нови Сад и Петроварадинску тврђаву.

Заменику шефа мисије Јоакиму Ваерну и координаторки за комуникације и јавну дипломатију Славици Марковић Сандић представљен је концепт пројекта „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, као и планови за будући развој пројекта. Гости из Шведске амбасаде исказали су веома позитиван став када су у питању потенцијали за успостављање сарадње са пројектом „Нови Сад 2021“.
– Фондација „Нови Сад 2021“ је врло заинтересована за сарадњу са Амбасадом Шведске, која се може конкретизовати на различите начине. Пре свега, спремни смо да заједно са стручним тимовима радимо на изради одрживих дугорочних пројеката, затим да заједнички подстичемо размену уметника и културних радника и умрежавања, између осталог кроз пројекат Breed AiR, који планирамо ускоро да покренемо, али и кроз повезивање са шведским градом Умеом, који је био Европска престоница културе 2014. године. На тај начин ширили бисмо и географски домашај у оквиру пројекта „Нови Сад 2021“ – овом приликом изјавио је Радуловић.

Домаћин делегацији Амбасаде Шведске на Петроварадинској тврђави био је новосадски уметник Боривој Попржан који им је добродошлицу пожелео у свом атељеу. Такође, Попржан је представио и друге уметнике, Ивану Косановић, Игора Цвејановића и Бојана Кириџића, чији је уметнички рад својом аутентичношћу и квалитетом одушевио наше госте. Овај сегмент посете био је посебно занимљив јер се највише разговарало о размени уметника на интернационалном нивоу и покретању пројекта Breed AiR у оквиру Европске престонице културе. 

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.