Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

05/12/2018
Амира Медуњанин у Новом Саду у оквиру пројекта „На раскрсници путева”
05/12/2018

У петак 14. децембра, у 20 часова, у Српском народном позоришту, на сцени Јован Ђорђевић биће одржан концерт на којем ће се први пут новосадској публици заједно представити позната етно дива Амира Медуњанин (БиХ) и Војвођански симфонијски оркестар (Србија) уз диригентску пратњу Алана Бјелинског (Хрватска), изводећи севдах и класичну музику.

Концерт у оквиру пројекта „На раскрсници путева” реализују Музичка омладина Новог Сада и Војвођански симфонијски оркестар уз подршку Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе”.

Овај музички спектакл креиран је са циљем да уз посредовање музике помогне успостављању нових односа и учвршћивању постојеће сарадње на регионалној уметничкој сцени. Представљањем уметника који негују посебан однос према традицији и који долазе са различитих простора бивших југословенских република, реализатори пројекта настоје да допринесу популаризацији висококвалитетне музике стављајући акценат, с једне стране на традиоционалан етно звук, а с друге на иновативне могућности интерпретације наслеђа и рад са публиком.

Пројекат „На раскрсници путева” део је апликационе књиге којом је Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе” освојила ову престижну титулу, а концерт својеврсна најава узбудљивих новогодишњих дешавања која Новосађане тек очекују.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.