Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

27/07/2018
Фондација подржала Берлински позив на акцију
27/07/2018

Фондација „Нови Сад 2021″ подржала је заједничку акцију свих Европљана којима је стало до очувања и заштите културног наслеђа, и позива наше суграђане да се прикључе и потпишу Берлиски позив на акцију!

Немања Миленковић, директор Фондације „Нови Сад 2021“, је уз потписнике из више од 48 земаља и председнике три организације које су приредиле Европски самит о културном наслеђу, Пласида Доминга (Plácido Domingo), председника организације ЕВРОПА НОСТРА, др Мартине Мунх (Др. Martina Münch), и проф. др Хермана Парцингера (Проф. Др. Hermann Parzinger), председника Пруске фондација за културно наслеђе (СПК) потписао и подржао „Берлински позив на акцију“.

Културно наслеђе за будућност Европе у фокусу је Берлинског позива на акцију, иницијативе настале у оквиру првог Европског самита о културном наслеђу одржаном у Берлину између 18. и 24. јуна 2018. године, на којем је учествовала и Фондација „Нови Сад 2021″, једини представник градова- престоница културе.

Берлински позив на акцију је позив за унапређење европског културног наслеђа, који налази инспирацију и легитимитет у стручности, ентузијазму и ангажовању свих људи којима је стало до културног наслеђа (материјалног, нематеријалног и дигиталног) и који су, као професионалци или волонтери, посветили своју стручност, време и енергију, раду на преношењу овог наслеђа будућим генерацијама.

 

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.