Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

29/11/2017
Бесплатан интернет Европске престонице културе
29/11/2017

Од 1. децембра у граду Новом Саду сви ће имати прилику да користе нову бесплатну интернет мрежу под називом „Evropska prestonica kulture 2021“, док је шифра за приступ мрежи „opens2019“. Уживајте уз беспалтан интернет Европске престонице културе!

Списак локација бесплатног WiFi:
Петроварадинска тврђава
1. Плато испред Музеја града Новог Сада
2. Тераса – код сата
3. Код Астрономског друштва (за време ЕXIT-а)
4. Код Академије уметности (за време ЕXIT-а)
5. Код метеоролошке станице (за време ЕXIT-а)
Центар града
6. Градска библиотека (Дунавска улица бр. 1)
7. Змај Јовина улица бр. 22
8. Католичка порта
9. Трифковићев трг
10. Позоришни трг
11. Трг слободе
12. Улица краља Александра (код „Трчике“)
13. Улица Модене
Паркови
14. Дунавски парк
15. Лимански парк (код скејт парка)
16. Футошки парк
17. Железнички парк (парк иза МАС-а)
Кеј
18. Кеј – код кошаркашког игралишта
19. Кеј – код фонтане
20. Кеј – код брода „Zeppelin“
21. Кеј – код бисте азербејџанског композитора Узеира Хаџибејлија
22. Кеј – наспрам Филозофског факултета
Штранд
23. Код Моста слободе
24. Главни улаз Штранда
ЈП Спортско-пословни центар „Војводина“
25. Плато СПЕНС-а
26. СПЕНС код „кадице“
Студентски кампус
27. Ђачко игралиште (код „Индекса“)
28. Код студентског дома „Слободан Бајић 1“
29. Код студентског дома „Слободан Бајић 2“
Остале локације
30. Плато испред Поликлинике КЦВ
31. Међумесна аутобуска станица (МАС)
32. Игралиште на Детелинари код вртића „Весели возић“

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.