Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

19/04/2018
Кинеску четврт странци препознају као туристичку атракцију града
19/04/2018

Афирмативни текст о Новом Саду објављен на страницама америчког портала Coolhunting.com, издваја Кинеску четврт као обавезну локацију за обилазак, како би осетили све чари посебности нашег града. Нови Сад препознат као занимљива културна и туристичка дестинација.

Cool Hunting – консултантска и експериментална продајна платформа, лајфстајл портал, прати и промовише трендове у дизајну, технологији, уметности, култури, путовањима. Окупља уметнике и креативну заједницу коју дефинишу као заједницу која „обликује/дизајнира будућност“. Добитници су награде Webby за најбољи онлајн видео серијал.

Истичући титулу Европске престонице културе за 2021. годину, репортер примећује да у нашем граду не недостаје уметничких, дизајнерских или кулинарских ужитака, заправо има их више него довољно да привуку туристе. Нови Сад са Фрушком Гором и изузетним географским положајем Војводине, представља право откровење, смештено између Мађарске, Хрватске и Румуније као препознатљивих европских дестинација.

У чланку се описује старо језгро града оивичено црквама и Синагогом, градска плажа Штранд и Дунав, али и улична уметност која је видљива свуда:  ,,сваки моменат проведен овде је предиван спој прошлости и садашњости’’, са нескривеним одушевљењем износи репортер. У даљем тексту поред значаја и препознатљивост Егзит фестивала, истичу се и остале специфичности и локације Новог Сада: Спомен-збирка Павла Бељанског, Позориште младих, хотел Леополд на тврђави и Салаш 137. 

Без сумње Кинеска четврт је на репортера оставила снажан утисак: ,,за прави доживљај Новог Сада, за промену, посета кинеској четврти је неопходна. То није буквално кинеско окружење, већ зона бивше индустријске области која је започела своје поновно рађање уз уметнике и студенте, што је чест случај. Бивше фабрике и производне хале постале су позоришта, концертни простори и ноћни клубови’’.

Погледајте оригиналан текст на порталу Coolhunting.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.