Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

25/05/2018
Фондација ,,Нови Сад 2021’’ у мисији подстицања добрих идеја код младих
25/05/2018

У среду, 23. 05. 2018. године, одржан је Дан маркетинга 2018. године у Центру Нови Сад, Универзитета Сингидунум. Овим поводом одржано је такмичење студената на тему „Маркетинг у урбаној култури града Новог Сада“. Дан маркетинга подржала је Фондација ,,Нови Сад 2021 Европска престоница културе’’, а др Лазар Јованов, уметнички руководилац програма презентовао је будуће активности Фондације.

Такмичење студената организовано је са циљем креирања активности које би допринеле бољем позиционирању културних и историјских вредности Новог Сада и њихове валоризације кроз туристичку понуду чији би главни носиоци били млади, док је један од циљева био и да студенти предложе начине за подстицање активног учешћа младих у креативним, дигиталним индустријама. Идеја је да неки од представљених пројеката буду интегрисани и у план „изградње“ Европске културне престонице.

На такмичењу су учестовали студенти из Београда и Новог Сада а жири су чинили: Душан Вуковић, руководилац сектора за маркетинг и продукцију Фондације „Нови Сад 2021“, Филип Рувинов, помоћник програмског директора Фондације „Нови Сад 2021”, Вукашин Гроздановић, координатор ОПЕНС 2019 и Александар Михајловић, арт директор Универзитета Сингидунум.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.