Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

13/06/2018
Дани Новог Сада у Печују
13/06/2018

Фондација ,,Нови Сад 2021 – Европска престоница културе’’, у сарадњи са партнерима из ЕПК Печуј, организује „Дане Новог Сада у Печују“, у оквиру фестивала Sétatér 15, 16. и 17. јуна 2018. године. Манифестација ће бити отворена конференцијом 15. јуна у 14 часова у Градској кући у Печују.

На конференцији учествују Ласло Ори, заменик градоначелника Печуја, Срђан Кружевић, заменик градоначелника Новог Сада, док ће испред сектора за међународну сарадњу Фондације „Нови Сад 2021“ учествовати Вук Радуловић, а догађају ће присуствовати и Балаж Винче, извршни директор Zsolnay Heritage Management Ltd. и Карољ Мехеш, менаџер Програма за писце у Печују.

Током манифестације „Дани Новог Сада у Печују“ на главном градском тргу овог мађарског града, у организацији Фондације „Нови Сад 2021“, новосадску музичку сцену представиће Друм ’н’ зез, Милена Јанчурић Гроуп и тамбурашки оркестар Зоруле.

Sétatér фестивал одржава се од 7-17. јуна 2018. године. Последњих двадесет година овај догађај синоним је за пријатељска окупљања, одличну музику и квалитетан програм.

Фондација „Нови Сад 2021“ кроз ову манифестацију испуњава циљеве о интернационализацији културе, креира прилике за мобилност наших уметника и наставља да негује добре односе са Печујем – Европском престоницом културе 2010. године.

 

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.