Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
Discover my city

Објављено:

26/11/2020
Волонтери као виртуелни водичи кроз градове – престонице културе
26/11/2020

Волонтери као виртуелни водичи кроз свој град – то је идеја онлајн пројекта „Discover my city“ који ће бити реализован у суботу, 28. новембра од 18 часова, путем Zoom платформе.

Discover my city

Циклус представљања градова из различитих перспектива домаћих и страних волонтера отворио је у септембру ирски Галвеј, а сада је дошао на ред и Нови Сад о ком ће говорити четворо волонтера из различитих углова – Лила, волонтерка из Француске која живи у Новом Саду, Никола, волонтер Новосадског волонтерског сервиса и студент Природно математичког факултета, као и Мартина и Душан, волонтери, тренутно ангажовани у Америчком кутку и Културној станици Еђшег.

Придружите се и ви откривању Новог Сада на Zoom платформи и упознајте град на другачији начин кликом на линк.

„Discover my city“ је волонтерска размена у онлајн простору која има више циљева: оснаживање младих за јавни наступ, промоција градова, подстицање волонтера на размене и долазак у градове – европске престонице културе које представљају, вежбање страног језика и повезивање са волонтерима из целе Европе.

Презентација је састављена из два дела: занимљиви подаци о Новом Саду и разговор са учесницима.

Пројекат „Discover my city“ је један од два онлајн пројекта покренута у оквиру неформалне мреже координатора волонтерских програма Европских престоница културе из 15 земаља и 18 европских градова чији је поносни члан и Новосадски волонтерски сервис. Други пројекта је „Sharing your story“ у којој волонтери из различитих градова Европе причају о својим волонтерским искуствима и мотивишу друге да се укључе у волонтерске авантуре на локалном и међународном нивоу. У оквиру тог пројекта, почетком октобра представила се наша Бојана Крговић.

Мрежа координатора покренута је почетком марта ове године са циљем да се на једном месту размењују искуства у раду са волонтерима, припремају заједнички предлози пројеката, решавају дилеме у волонтерском менаџменту и креира заједнички простор за промоцију волонтирања у култури.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.