Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

05/04/2018
„Другачије управљање у култури“ тема наредног Дивана
05/04/2018

Наредни Диван Фондације „Нови Сад 2021“ одржава се 18. априла у 20 часова у Културном центру ЛАБ. Овај сусрет посветићемо теми „Другачије управљање у култури“, односно разговору о новим, другачијим приступима у управљању европским културним пројектима, гледано из визуре наше саговорнице Биргите Персон (Birgitta Persson).

Циљ догађаја који организујемо јесте повезивање новосадске независне културне сцене, и свих актера у култури, и стварање прилика да се чују и другачија искуства, сазна нешто више о различитим моделима одрживости и развоја, моделима удруживања, новим трендовима у развоју публике, алтернативним начинима обезбеђивања средстава, као и о ефектнијим начинима укључивања заједнице.

Биргита Персон ради као консултанткиња и води тренинге у Агенцији за културу “Olivearte”, оперативна је директорица и консултанткиња у “Point of Value”, председница је културног центра у Лунду, чланица одбора шведске позоришне компаније “Månteatern”, као и невладине организације ARNA (Art and Nature) која подржава резиденцијалне програме за уметнике. Поред тога, од 1995. године активна је и у раду са независном културном сценом, а нарочито је интересује улога уметности и културе у развоју локалне средине. 

На Дивану говоре и: Милан Врачар, менаџер у култури, оснивач асоцијације Културанова и члан УО КЦ Лаб и Горан Томка, културолог и предавач на UNESCO катедри за културну политику и менаџмент.

Модераторка дијалога је Бојана Кнежевић, интердисциплинарна уметница, новинарка и продуценткиња.

Придружите нам се.

Пријавите се путем следећег линка.

 

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.