Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

12/01/2024
Дочек је сутра у Новом Саду – Скоро сви капацитети попуњени
12/01/2024

Сутра, 13. јануара, у Новом Саду одржаће се спектакуларни Дочек који подразумева готово 50 сати програма, више од 150 извођача, највеће богатство музичких жанрова на више од 40 локација широм града и у његовој околини. Дочек, као јединствена прослава Нове године по јулијанском календару, већ седму годину заредом, посетиоце ће, у само једној вечери, спровести кроз читав град, нудећи јединствену комбинацију музичких праваца и извођача, али и локација.

Захваљујући великом интересовању за Дочек 13. јануара већина наступа је распродата, али за неколико концерата још увек можете обезбедити улазнице. Карте се и даље продају на свим Gigstix продајним местима, као и онлајн за следеће наступе: наступ који спаја неколико младих музичара из различитих жанрова домаће сцене – Zhiva, KOIKOI, Кени није мртав, Јоwам и Роузи у Производњи, комбинацију европских и домаћих електро ди-џејева Метјуа Џонсона и Марка Настића, Рунија и 2MUCH у СКЦНС Фабрика, музику из највећих филмских остварења, коју ће извести Новосадски Биг бенд уз госте у Српском народном позоришту, португалску фадо диву Жизелу Жоао у Синагоги, представнике алтернативне сцене Канда, Коџа и Небојша у сали НИС-а, британско-бахреински састав Flamingods у Културном центру Новог Сада, турског музичког триjа Islandman у Радничком дому, Академског хора Collegium Musicum у Културној станици Руменка и Неда Николић трио уз гошћу Данијелу Веселиновић у Културној станици Барка. За поједине концерте продаја карата ће се обављати и на самом улазу, уколико се пре тога не распродају.

Због великог интересовања, за четири наступа је обезбеђен врло ограничен број додатних улазница, које ће се такође продавати на улазу: Један од најпопуларнијих хип хоп састава у региону TBF у Новосадском позоришту, ливерпулскy четворку Ladytron, реномирани симфонијски оркестар Републике Српске, уз бањалучки бенд СОПОТ и специјалног госта балканску соул звезду Марка Луиса у Српском народном позоришту, као и за наступ Ришара Галијана у Градској концертној дворани. Улаз на све догађаје на свим локацијама, као и продаја карата на улазу за поједине концерата, отпочеће сат времена пре почетка наступа.

Рекордном брзином распродате су улазнице за наступе једне од најбољих харфисткиња света, Кетрин Финч у свечаној Сали Градске куће, носиоца престижних музичких наградa Ришара Галијана у Градској концертној дворани, најбољег а цапелла састава света који потиче са Корзике A Filetta у Културној станици Свилара, виртуоза на гитари Влатка Стефановског у Културном центру Петефи Шандор, реномираног симфонијског оркестра Републике Српске, уз бањалучки бенд СОПОТ и специјалног госта балканску соул звезду Марка Лоуиса у Српском народном позоришту, једног од најпопуларнијих хип хоп састава у региону TBF у Новосадском позоришту, електропоп четворку из Ливерпула Ladytron у Позоришту младих, српске џез диве Лене Ковачевић у Културној станици Буковац, представнике традиционалне музике Браће Теофиловић у Културној станици Ковиљ, популарног певача Жељка Васића у Културној станици Еђшег и популарне поп-рок групе Неверне бебе у Културној станици Степановићево.

Улазнице за Дочек 13. јануара могу се пронаћи на свим продајним местима Гигстиx-а и онлајн на сајту gigstix.com.

Партнери Дочека су ИДЕА, Бирра Моретти, компанија НИС и ДДОР осигурање. Све информације о Дочеку можете пронаћи на сајту docekns.rs

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.