Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

24/04/2019
Едукативни концерти за децу у уторак у Центру „Арс Андреа“ и Градској библиотеци
24/04/2019

Едукативни концерти „Пећа и вук“, руског композитора Сергеја Прокофјева, у извођењу Новосадског дувачког квинтета и наратора Уроша Младеновића, који се реализују у склопу пројекта „Музички бонтон“ Српског народног позоришта, биће одржани у уторак, 30. априла од 17 у Центру „Арс Андреа“ (Дунавска 28) и у Градској библиотеци (Дунавска 1) од 18 часова. Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ подржала је овај пројекат у оквиру јавног конкурса „Публика у фокусу“.

Основни контекст пројекта „Музички бонтон“ јесте упознавање млађе популације са класичном музиком и њено извођење у различитим, несвакидашњим концертним просторима. Идеја стварања приступачнијих музичких програма за децу узраста од 3 до 15 година има за циљ да их заинтересује, едукује и наведе на што бројније посете сличним културним садржајима у граду. Истовремено овакви пројекти, концепцијски усмерени на развој публике, имају за циљ још једну важну ствар, а то је да се установе културе подстакну да кроз креирање другачијих, иновативнијих културних садржаја, отворе своја врата и за нову публику, која још није имала прилике да се упозна са програмима који се реализују под њиховим окриљем.

Ове кратке едукативне концерте музике руског композитора Сергеја Прокофјева „Пећа и вук“ изводи мали камерни оркестар, посебно оформљен за овај пројекат, као и наратор који говори на српском и мађарском језику.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.