Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

12/07/2018
Подржан пројекат Фондације European Youth Engagement Network
12/07/2018

European Youth Engagement Network пројекат је Фондације „Нови Сад 2021” који је рангиран као четврти на листи одобрених пројеката у оквиру програма Europe for Citizens, мере 2.2 „Мреже градова”. Фондација „Нови Сад 2021” као носилац пројекта добиће средства за реализацију пројекта у износу од 143.640 евра.

Генерални циљ пројекта European Youth Engagement Network је давање подстицаја информисању младих о основним европским вредностима, изградња капацитета и активно укључивање у креирање и обликовање будуће слике Европе. Пројектом је предвиђено да се дискусији о друштвено-политичкој слици будуће Европе и активирању младих приступи кроз развој театра, перформанса и дебате, као ефикасних алата.

У плану је реализација перформанса са интеракцијом окупљених око 5 тема (свака земља учесница бира једну од тема на коју креира интерактивни перформанс), а теме су: солидарност, мигранти, права жена, антифашистичка традиција, евроскептицизам.

Пројекат European Youth Engagement Network трајаће 16 месеци и укључиће организације из 5 земаља: Културно уметничко друштво „Момент“ – Марибор, (Словенија), Општину Ново Место (Словенија), Општину Сремски Карловци (Србија), Дом културе „Стари град“ – Београд (Србија), Удружење „ЦЕКЕР“ – Центар креативног развоја – Вараждин (Хрватска), „GEA – Societa Cooperativa Sociale“ – Падова (Италy), Ријека 2020 – Ријека (Хрватска), Омладински културни центар Марибор – Марибор (Словенија), „ЛИЦЕУЛИЦЕ“ – Београд (Србија), „Монтажстрој“ – Загреб (Хрватска), „P.E.S. (Parlamento Europeo degli studenti)“ – Падова (Италија), Трупу „Држ не дај“ – Нови Сад (Србија), „Kerekasztal Társulás“ – Сада (Мађарска), „Consorzio Agora Societa Cooperativa Sociale“ – Ђенова (Италија), Apollo Kulturális Egyesület– Печуј (Мађарска).

Поред ових активности, пројектом је предвиђено и организовање конференције у Србији на тему социо-политички ангажоване културе за младе људе, као и креирање документарног филма.

 

 

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.