Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
EYE-Net

Објављено:

08/06/2020
Успешно реализован пројекат EYE-Net
08/06/2020

Пројекат „European Youth Engagement Network – EYE-Net“ („Европска мрежа за омладински ангажман“) чији је носилац и координатор Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ успешно је реализован у сарадњи са још 15 партнерских организацијa из региона и Европе.

Пројекат је покренут септембра 2018. године са идејом о едукацији и активирању младих кроз креирање пет омладинских позоришних представа чија су тематска основа вредности Европске уније.

Циљ пројекта био је упознавање младих са политичком историјом, вредностима и проблемима Европске уније, коришћењем уметности и културе као адекватних метода за неформално образовање. Циљ пројекта је био и унапређење квалитета омладинске културе, као и унапређење политичке свести, критичког мишљења и међународне солидарности младих.

Током трајања пројекта реализовано је седам међународних активности.

Пројектне активности започеле су у Сремским Карловцима (Нови Сад, Србија), а затим су уследили догађаји у Вараждину (Хрватска), Падови (Италија), затим у Новом Саду (Србија), Марибору (Словенија), Печују (Мађарска) и напослетку у Суботици (Србија).

Детаљне информације о реализованим активностима погледајте овде.

Успешности пројекта допринеле су све партнерске организације на пројекту, и то: Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ (Нови Сад, Србија), Културно уметничко друштво Момент (Марибор, Словенија), Mestna obcina Ново место (Словенија), Удруга ЦЕКЕР – Центар креативног развоја (Вараждин, Хрватска), Младински културни центер Марибор (Марибор, Словенија), Општина Сремски Карловци (Србија), Дом културе „Студентски град“ – Београд (Србија), GEA – SOCIETA COOPERATIVA SOCIALE (Падова, Италија), Монтажстрој (Загреб, Хрватска), Apollo Kulturális Egyesület (Печуј, Мађарска), Трупа „Држ не дај“ (Нови Сад, Србија), Kerekasztal Társulás – Szada (Мађарска), CONSORZIO AGORA’ SOCIETA’ COOPERATIVA SOCIALE (Ђенова, Италија), Ријека 2020 д.о.о. (Ријека, Хрватска), ЛИЦЕУЛИЦЕ (Београд, Србија).

Пројекат „European Youth Engagement Network – EYE-Net“ одобрен је и финансиран средствима ЕУ у оквиру програма „Europe for Citizens“ (Европа за грађане и грађанке), мера „Мреже градова“.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.