Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

25/05/2018
Фондација ,,Нови Сад 2021’’ подржава фестивал „Еуфонија“
25/05/2018

У периоду од 24. до 27. маја 2018. године одржава се III Интернационални фестивал хармонике и камерне музике „Еуфонија“, уз подршку Фондације ,,Нови Сад 2021 – Европска престоница културе’’.

Програм фестивала је изузетно богат, а трећег фестивалског дана, 26. маја у дворцу Еђшег одржава се концерт под називом „Нова српска музика за хармонику – нови погледи на наслеђе“ у години европског културног наслеђа.

У Еђшегу, новој културној станици пројекта Европска престоница културе, наступиће прошлогодишњи победнички пројекат „Еуфонија Феста“ у категорији Камерне музике: „Duo Resonance“ из Грчке, а гост концерта биће Матјаж Балажиц из Словеније. Концерт у Дворцу Еђшег почиње симболично у 20:21 сат. 

„Нова српска музика за хармонику – нови погледи на наслеђе“, је пројекат који и Фондација „Нови Сад 2021“ по трећи пут реализује на „Еуфонија Фесту“ у сарадњи са Сокој – Организација музичких аутора Србије.

„Еуфонија фестивал“ окупља младе талентоване акордеонисте, еминентне музичаре и педагоге, служи унапређивању класичне уметности за хармонику и доприноси развоју положаја уметника на хармоници на међународном нивоу. Фестивал обухвата три сегмента: такмичарски, едукативни (предавања еминентних људи из света класичне уметности) и културни (вечерњи концерти).

 

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.