Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Published:

05/07/2019
Accompanying Programme within the Toulouse-Lautrec Exhibition in Svilara
05/07/2019

The spirit of France for the next three weeks in the Svilara Cultural Station. During the exhibition of more than 20 posters by Henri de Toulouse-Lautrec, world famous French painter, graphic artist and illustrator, the interesting follow-up programme will be organised in the Svilara Cultural Station from 3 until 20 July.

In addition to official schedule of professional exhibition guidance with curators from the Gallery of Matica Srpska on 6, 13 and 20 July at 20:21 (8:21 p.m.), music, film and other content on the same topic will bring the spirit of France to Novi Sad.

Programme

 

 5 July / 8-10 p.m.

Electro sound of Parisian cafés

DJ VUKASHIN

 

6 July / 20:21 (8 p.m.)

Professional exhibition guidance with curators from the Gallery of Matica Srpska

 

9 p.m. Klo Klo Band

 

7 July / 8 p.m.

Documentary about Toulouse-Lautrec (cooperation with the French Institute)

 

9 July / 8:30 p.m.

‘Manush’, jazz trio from France

 

10 July / 10-12 a.m.

Children workshops: ‘Oh, la, la… The Wonderful France’

 

13 July / 20:21 (8:21 p.m.)

Professional exhibition guidance with curators from the Gallery of Matica Srpska

 

20 July / 20:21 (8:21 p.m.)

Professional exhibition guidance with curators from the Gallery of Matica Srpska

Tags:

Connected news >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.