Објављено:

03/04/2019
Фондација „Нови Сад 2021“ постала члан организације Европа Ностра
03/04/2019

Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ примљена је у чланство организације Европа Ностра, најзначајније европске мреже која се бави културним наслеђем.

Тако је пројекат „Нови Сад 2021“ у оквиру кога се спроводи неколико значајних пројеката заштите и очувања културног наслеђа, добио још једну међународну потврду за рад и стратегије које спроводе стручни тимови Фондације.

Заједно са неколико стотина европских организација, као чланица мреже Европа Ностра, Фондација ће у наредним годинама учествовати у развоју програма и стратегија очувања и промоције европског културног наслеђа.

Подсетимо, Европа Ностра је организација која је прошле године иницирала паневропску иницијативу године европског културног наслеђа која је обухватила стотине пројеката усмерених ка очувању наслеђа Европљана. Знање и искуство који представници мреже и организација чланица поседују биће од огромног значаја за даљи развој пројеката у овој области које спроводи Фондација попут пројеката: Кинеска креативни дисктрикт, културна станица Свилара, Шетње кроз наслеђе и других.

И у наредном периоду Фондација „Нови Сад 2021“ће наставити да развија интернационална партнерства у области уметности и културе и радити на повезивању локалних и европских организација и развоју нових пракси.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.