Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

11/11/2017
Фондација „Нови Сад 2021“ на Регионалној конференцији о одрживом туризму, предузетништву и локалном економском развоју
11/11/2017

Директор Фондације „Нови Сад 2021“ Немања Миленковић узео је узео је учешће у панелу „Промоција и брендирање туристичких производа“ на другом дану Регионалне конференције, у организацији EIAT платформе и Центра за истраживања и студије туризма.

 

Истичући повезаност сектора културе и туризма, директор Фондације „Нови Сад 2021“ Немања Миленковић, нагласио је изузетну важност културе у брендирању одредишта, и да се Нови Сад управо на овај начин високо позиционирао у региону. „Наше манифестације су посећеније из године у годину, број ноћења је све већи, а најновија истраживања говоре да су главне асоцијације за Нови Сад, као туристичку дестинацију, управо продукти и актери културно-креативних индустрија. Поред тога, културна баштина и историјско наслеђе и обичаји нашег народа, користе промоцији дестинације и појединачних пројеката у туризму и култури“, рекао је Миленковић.
На конференцији се могло чути доста примера добре праксе о искоришћавању културних потенцијала за туризам, али и о унапређењу пословних модела у циљу повећања конкурентности дестинација. Учесници и гости разговарали су и на тему изградње публике и помоћи коју друштвене мреже могу пружити брендовима за раст и интеракцију са циљном публиком.
Пројектом Европске престонице културе, репозиционирање Новог Сада и Србије на културној мапи Европе и света неће допринети само сектору културе, већ и изградњи и искоришћавању туристичких потенцијала, те укупном економском развоју земље.

 

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.