Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

05/05/2017
Фондација „Нови Сад 2021“ за Дан Европе представља резултате и планове за будућност
05/05/2017

Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ припрема прву конференцију од свог оснивања почетком 2017. године, са жељом да представницима културне сцене и широј јавности представи резултате досадашњег рада, као и да најави стратегију, планове и пројекте планиране за ову годину.
Конференција „За нове мостове“ биће одржана 9. маја у 14 часова у Студију М у Новом Саду и на тај начин се симболично везује за Дан Европе, али и мостове које Фондација жели да подиже. Први мост који се у овој години гради је мост Нада, који има задатак да оснажи, пре свега, људске, а потом и просторне капацитете како би, у наредним годинама, што успешније спроводила пројекат Нови Сад 2021 – Европска престоница културе.
Током конференције ће бити речи о значају Европске престонице културе и пројекта Нови Сад 2021, као и о самој Фондацији и концепту њеног рада. Како се очекује, на конференцији ће говорити градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, директор Фондације „Нови Сад 2021“ Немања Миленковић, страни сарадници и руководиоци различитих сектора Фондације.
Ово свакако неће бити класична конференција за медије јер ће сви заинтересовани имати прилику за директан разговор са представицима Фондације у оквиру дела конференције Диван, који ће бити употпуњен музичким наступом квартета The Moon. Стога позивамо заинтересоване уметнике, организације и удружења, професионалце у култури и, наравно, грађане да нам се придруже у Студију М (Игњата Павласа 3), у уторак, 9. маја, од 14 часова.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.