Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

28/08/2018
Фондација „Нови Сад 2021“ доноси спектакл на отварање Градић феста
28/08/2018

У оквиру програма „Artists in residence”, Фондације „Нови Сад 2021“, шпански пијаниста Давид Морено представиће се новосадској публици несвакидашњим наступом у ваздуху у четвртак, 30. августа у 21 час у Подграђу Петроварадинске тврђаве, испред Београдске капије.

Морено у Нови Сад долази у склопу Калеидоскопа културе, а све у циљу заједничког креирања простора и програма културе у нашем граду. Као и сам Калеидоскоп и Давид Морено трага за врхунским уметничким изразом спајајући музику, позориште, плес, филм и друге уметности обликујући на тај начин свој јединствен и препознатљив сценски израз.

После незаборавног свечаног отварања Калеидоскопа код тзв, Чешког магацина, публика у Новом Саду поново ће имати прилику да види перформанс који ће је оставити без даха. По завршетку традиционалне поворке Новосађана и учесника фестивала Уличних свирача улицама Новог Сада, шпански уметник ће се публици представити перформансом „Floten Tecles” наступајући са клавиром 6 метара изнад позорнице. Поклопац његовог клавира представљаће биоскопско платно за пројекцију филма у чијој изведби учествује и сам Морено, као глумац, перформер и врхунски уметник.

Поред Давида Морена, равно из Космоса на нашу планету стиже Свемирко – Марко Вуковић, музичар који ће покушати да вас одвоји од сопствене савести. Након албума „Ванилије”, emo-macho поп наставља своју звучну прогресију другим студијским албумом „Тунгузија” који ће извести у петак 31. августа, тачно у поноћ на главној бини, у подграђу Петроварадинске тврђаве.

 

У суботу 1. септембра од 22:30, такође на главној бини Градић феста, сазнаћете како звуче највећи музички хитови када се свирају на дечијим инструментима.

The Wackids, француска музичка група, нумере изводи на јапанском синтисајзеру и дечјем сету бубњева „Hello Kitty” и представља право изненађење за све посетиоце.

Овим се наставља Калеидоскоп – новосадско дело културе заједништва, који  ће  у наредних пет недеља представити, кроз бројне постојеће и нове платформе и нове садржаје. Кроз архитектуру, књижевност, извођачку уметност, примењену и визуелну уметност публика ће уживати у несвакидашњим перформансима иностраних и домаћих уметника на више од 80 локација. Само неки од занимљивих програма Калеидоскопа су отварање нових места – Корзо и Еђшег, музички концерти од класичне до рок музике, позоришне представе „Крваве свадбе”, „Пепељуга”, луткарска представа за одрасле „Затвореник и Шестопрсти”, савремени циркус, интересантне изложбе широм Новог Сада као што су „Сапутници”, „Нова места”, медијске инсталације, савремени плес, филм приказан на традиционалне и још до сада невиђене начине и бројне друге садржаје. 

Више о проргамима сазнајте на званичној веб презентацији: www.kaleidoscope.rs

 

 

 

 

 

 

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.