Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

04/12/2014
Формиран програмски савет Организационог одбора
04/12/2014
Прва седница Програмског савета

У четвртак, 4. децембра 2014. године у Културном центру Новог Сада одржана је прва седница Програмског савета за Европску престоницу културе. Тиме је и формално конституисано ово саветодавно тело при Организационом одбору кандидатуре. Програмски савет је колегијално тело, састављено од еминентних стручњака из различитих области друштвеног живота, формирано са основним циљем да пружи стручну, саветодавну и логистичку помоћ члановима Организационог одбора у области програмских, пројектних активности и у области писања апликације.

Организациони одбор иницијативе да се Град Нови Сад кандидује за Европску престоницу културе, донео је, на својој 8. седници, 20. октобра 2014. године одлуку о формирању Савета, одређујући му делокруг рада, али, истовремено и чланове. За чланове су изабрани: др Јасна Јованов, Зоран Вучевић, др Нађа Куртовић Фолић, др Агнеш Озер, Љиљана Чакмак, Милица Паскулов, др Владимир Гвозден, др Зоран Ђерић, Радован Јокић, Милан Вукашиновић, др Момчило Бајац, Tатјана Калезић, Мухамед Зилкић и господин Радивоје Стојковић.

Сви чланови су, већ на првој седници, исказали своју спремност да допринесу раду Савета и жељу да, у складу са својим могућностима и овлашћењима, помогну реализацији циља – кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе. С тим у вези, донета је одлука да се, након одржавања годишње медијске конференције Организационог одбора, 18. децембра, интензивира рад, сарадња и координација између Савета, Одбора и стручних тимова.

На конститутивној седници, како је то иначе и правило, највише се расправљало о процедуралним и формалним питањима, пре свега о начину рада и одлучивања и улози тела које се конституише. За председника Савета је једногласно изабран проф. др Момчило Бајац. За заменика председника Савета изабрана је Татјана Калезић, такође једногласно. Тиме је, уједно, заокружена организациона структура Савета и изабрани овлашћени представници.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.