Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

18/09/2013
Фотомаратон 2013 – „A portrait of an up and coming city“ – изложба у оквиру пројекта „Нови Сад Европска престоница културе 2020“
18/09/2013

DSC_3170

У оквиру активности за кандидатуру Новог Сада за Европску престоницу културе 2020. отворена је изложба фотографија Новог Сада под називом „A portrait of an up and coming city“. Аутори фотографија су учесници Новосадског Фотомаратона, а изложба се одржава у продукцији Aspect агенције. Публици се обратио Тихомир Лаћарац и Јелена Ачански, представници агенције Aspect. Испред Културног центра на отварању изложбе присутни су били Драган Крстић и Милица Вукадиновић, чланови организаторског тима за пројекте кандидатуре Новог Сада за Европску престоницу културе.

Кроз селекцију од 30 фотографија, изложба „A portrait of an up and coming city“ публику упознаје са Новим Садом и Новосађанима. Представљене фотографије Нови Сад приказују не само из угла његових становника, већ и посетилаца, те на тај начин дају холистичку слику о граду, његовим добро познатим знаменитостима и скривеним чарима. На фотографијама су представљене чувене локације на новосадској мапи, затим споменици и старе улице богате историјом, али и Дунав – активности на води и обали, спортска дешавања и атмосфера која карактерише Нови Сад.

Иако аутори фотографија имају разноврсне погледе и доживљаје Новог Сада, истовремено их све повезује дубоко разумевање града и наклоност коју према њему гаје.

Посматрач осећа пулс града, упознаје његове навике и рутине, динамику и лежерност које га крактеришу. Током одабира фотографија за изложбу посебна пажња је била усмерена на сценографије града које чине суштину лепоте живљења у Новом Саду, као и на препознатљиве градске знаменитости.

 

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.