Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

21/06/2018
Фондација „Нови Сад 2021“ подржава „Гитаријаду Војводине – Кисач“
21/06/2018

Фондација „Нови Сад 2021“ подржава овогодишњу, четврту по реду, „Гитаријаду Војводине“ која се одржава у Кисачу од 29. јуна до 1. јула.

„Гитаријада Војводине – Кисач“ је манифестација покренута у жељи да након 40 година оживи прву званичну гитаријаду у Војводини која је била одржана 1974. и 1975. године. Циљ одржавања ове манифестације је стварање једног новог културног садржаја на територији Града Новог Сада у Кисачу која ће допринети развоју мултикултуралности и толеранције, промовисати рок музику и културу, и афирмисати младе рок бендове.

Фестивал је делом такмичарског, а делом ревијалног карактера. Демо бендови који су након два месеца конкурса прошли стручну селекцију жирија и који ће одмерити снаге на бини у Кисачу су: „Без рикверца“, „Фет ред“ (Fet red), „Фрејмворк“ (Framework), „Хејзл“ (Hazel), „Сентипидс“ (Centipedes), „Лауд“ (Loud), „Саики воис“, „Реторика“, „Немир“, „Хути ота тре“.

У ревијалном делу „Гитаријаде Војводине – Кисач“ наступиће нека од најзначајнијих имена домаће рок музичке сцене: у петак 29. јуна група „Ван Гог“, док ће увертира за њих битi „Ахтунг бенд“ из Новог Сада. У суботу 30. јуна присутни ће имати прилику да чују „Рибљу чорбу“, „Елвис. Џ. Куртовић“ и бенд „Aприкот бру“(Apricot brew).

Трећи дан Фестивала биће посвећен промоцији мултикултуралности, односно наступима рок бендова из Војводине. Наступиће словачки рок бендови: „Усамљени младићи“, „Вулкан“, „Траг“, „Стари град“ и „Саутлендерс“ (Southlanders).

Покровитељ фестивала као и претходних година је Град Нови Сад, партнер на пројекту је Фондација „Нови Сад 2021- Европска престоница културе”, а подршку одржавању „Гитаријаде Војводине“ пружио је и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.

Више информација о програму „Гитаријаде Војводине“ потражите на званичном сајту: http://gitarijadakisac.com/

 

 

 

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.