Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

06/10/2016
Глумац серије ,,Игра престола“ подржао кандидатуру Новог Сада
06/10/2016

Новосађани упорно и „тврдоглаво“ негују традицију добрих домаћина домаћим и светским врхунским и познатим уметницима.
Током промоције програмског концепта „За нове мостове“ којим Нови Сад конкурише за престижну титулу Европска престонице културе један од највећих светских виолиниста Стефан Миленковић одржао је, на отвореном, у Каталочкој порти, пред моногобројном новосадском публиком концерт за памћење.

Новосађани су привилеговани и да могу да, у Музеју савремене ументости, до 14. октобра, виде изложбу ,,Нова религија“ савременог познатог светског концептуалнног уметника Дамина Хирста. Наш град је посетила и Марина Абрамовић, која је од стране Артнет-а (портал за продају, куповину и истраживање уметнина) проглашена за најутицајнију уметницу данашњице. Сви они дали су безрезервну подршку кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године.

Ових дана Новосађани су били у прилици да упознају и популарног Томаса Влашиха (Thomas Wlaschiha) из популарне серије ,,Игра престола“ (Game of Thrones). Очаран оним што је видео током посете Новом Саду, изјавио je да је очито да су на културни развој Новог Сада имали утицај и Аустро-Угарска монархија, и некадашња социјалистичка Југославија, али и данашња модерна европска кретања и промене.

Thomas Wlaschiha
Thomas Wlaschiha

 

,,Нови Сад је град са огромном културном баштином и свакако заслужује да буде Еврпска престоница културе“ – нагласио је Влаших упутивши пуну подршку кандидатури Новог Сада за ту ласкаву титулу.

У име тима „Нови Сад 2021“, који координира пројекте и активности кандидатуре Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године, захваљујемо се свима који нам пружају подршку и помоћ. Искрено верујемо да ће се сва та подршка и позитивна енергија, као синергетски ефекат, на дан одлуке, 13. октобра у Бриселу, прелити у титулу коју Нови Сад и Новосађани жељно очекују и недвосмилсену заслужују!

 

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.