Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

24/01/2018
И занатлијe се питају у тзв. Кинеској четврти
24/01/2018

Други састанак Савета за развој Youth Creative Polis-а одржан је 23. јануара 2018. године.

На темељима успостављене културе дијалога, која је прошле године резултирала доношењем пет тачака развоја омладинско-креативног дистрикта на простору тзв. Кинеске четврти, настављен је рад савета који је ангажован око предлога и успостављања критеријума даље трансформације.

Са задовољством је констатовано да је на предлог Савета донесена  Измена одлуке о издавању и закупу пословног простора на територији града Новог Сада усвојена на седници Скупштине града 27. децембра 2017. године. Тиме је и законски потврђена намера да се кроз дијалог и заједничко деловање пронађе решење за досадашње савесне закупце, што је и била једна од првих предложених критеријума Савета.

– Постоји добра воља да се изађе у сусрет свим мајсторима у Кинеској четврти и то се сада јасно види не само кроз речи већ и кроз дело. Сви смо питани за смештај на друге локације док градња траје. Без обзира да ли прихватамо понуђене предлоге или их сами проналазимо, задовољни смо што постоји брига о нама – каже Слободан Драгојевић, представник услужних заната у Савету за развој Youth creative polis-а.

Представник уметничке продукције из Кинеске четврти у Савету Здравко Вулин каже колико му је било драго што су успели да сачувају намену и архитектонски идентитет индустријског наслеђа Кинеске четврти, а још му је битније што сада кроз деловање Савета за развој Youth creative polis-а заједнички доносимо кључне одлуке и истиче важност проналаска адекватних пословних простора за занатлије и све друге савесне закупце.

Тим Фондације „Нови Сад 2021“ задовољан је реализацијом припремне фазе пројекта Youth creative polis и у тренутку када се остваре сви услови за почетак реализације прве фазе радова благовремено ће обавестити јавност.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.