Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

09/04/2019
Изложба „Графика и цртеж“ у среду у културној станици Свилара
09/04/2019

Studenti Katedre za grafiku Akademije umetnosti u Novom Sadu, Departmana za grafiku Fakulteta lepih umetnosti u Beogradu, kao i studenti Fakulteta umetnosti u Nišu otvoriće izložbu „Grafika i crtež“, 10. aprila u kulturnoj stanici Svilara.

Ovaj projekat nastao je 2013. godine i formiran je sa ciljem uspostavljanja komunikacije među studentima grafike i svim studentima koji imaju predmet grafika u toku studija. Takođe, inicira intenzivniju produkciju grafičkih dela i crteža sa ciljem izlaganja tih dela.
Promovisanje značaja i vrednosti crteža, koji grafičarima ne služi samo kao predložak za rad u grafici, od izuzetne je važnosti jer se na taj način kreira medij u kome se razvija vizuelno razmišljanje.
Pored studenata iz Novog Sada i Beograda, ove godine, prvi put projektu su se priključili i studenti Fakulteta umetnosti u Nišu.
Izložba novonastalih studentskih radova uvek bude organizovana i u galeriji Fakulteta lepih umetnosti u Beogradu kao i u izložbenim prostorima novosadske Akademije umetnosti, a ovog puta to će biti u kulturnoj stanici Svilara.

Izložba će biti otvorena do nedelje, 14. aprila.

Grafika i za decu

Sutradan, u četvrtak, 11. aprila biće realizovana i radionica grafike za decu u okviru izložbe „Grafika i crtež“. Studenti, čiji su radovi uvršteni u izložbu, na zanimljiv način približiće deci grafiku i zajedno sa njima realizovati određen broj radova malog formata. Svoje radove, nakon završetka radionice, najmlađi će poneti sa sobom.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.