Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

27/03/2019
Изван зоне комфора: Стотину радника у култури бесплатно похађа стране језике
27/03/2019

Фондација „Нови Сад 2021“, у оквиру пројекта „Изван зоне комфора“ организовала је бесплатан програм обуке за стране језике за раднике у култури, запослене у јавним установама културе. Више од стотину њих похађа часове језика који се реализују уз подршку Италијанског института у Србији, Француског института као и НС Про Гроуп – Центра за едукацију из Новог Сада.

Радници у култури имају прилику да уче енглески, немачки, француски, шпански и италијански језик.
Наш град ће 2021. годину дочекати као Европска престоница културе и самим тим ће окупити велики број уметника из целог света, па ће тако и већина културних програма бити реализована на страним језицима. Управо ове обуке допринеће бољем разумевању и укључивању у културно-уметничке пројекте и садржаје којима ће се Нови Сад представити као центар европске културе и уметности.

Програм обуке који обухвата 105 запослених у установама културе, представља и реализацију стратегије привлачења инвестиција које Фондација „Нови Сад 2021“ спроводи у контексту економског оснаживања установа у граду. Ова активност омогућиће развој језичких капацитета запослених и допринеће даљој интернационализацији културне сцене и повезивању са европским партнерима као једном од главних циљева пројекта „Нови Сад 2021“.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.