Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Јавни конкурс за јачање локалне уметничке сцене

Отворен је јавни конкурс за јачање локалне уметничке сцене кроз реализацију програма у просторима културних станица у 2020. години. Јавни конкурс је намењен локалним уметницима и удружењима регистрованим за обављање делатности у области културе и уметничког стваралаштва на територији Града Новог Сада и „Зоне 021” и нуди могућност суфинансирања пројеката усмерених на извођење и представљање уметничких радова у просторима културних станица у периоду од 3. августа до 12. октобра 2020. године. 

Циљ јавног конкурса је јачање локалне уметничке сцене кроз допринос видљивости новосадских уметника и тема које обрађују у пољу европске културе.

Кроз јавни конкурс суфинансирањем ће бити подржани пројекти из следећих области:

-Сценске и извођачке уметности – музика, позоришна уметност и уметничка игра, прецизније класичан балет и савремена игра (стваралаштво, продукција, интерпретација);

-Ликовне, примењене, визуелне уметности, дизајн и архитектура (стваралаштво, продукција);

-Програми везани за филмску уметност и остало аудио-визуелно стваралаштво, дигитално стваралаштво и мултимедије;

-Остала извођења културних програма и културних садржаја (мјузикл, циркус, пантомима, улична уметност и слично).

Право учешћа на конкурсу имају:

-правна лица – удружења грађана и друге организације регистроване за обављање делатности из области културе и уметничког стваралаштва са седиштем на територији Града Новог Сада и „Зоне 021”, осим установа културе и других организација чији је оснивач Република Србија, Аутономна покрајина Војводина или јединица локалне самоуправе, односно правна лица која обезбеђују средства за обављање послова и остваривање циљева из наведених извора.

-физичка лица – уметници, културни радници и лица која самостално обављају уметничку или другу делатност у области културе и уметничког стваралаштва, са пребивалиштем или боравиштем на територији Града Новог Сада и „Зоне 021”.

Средства за реализацију овог конкурса обезбеђена су у Финансијском плану Фондације у укупном износу од 4.000.000,00 динара.

Износ појединачног гранта по апликанту износи максимално  до 150.000,00 динара.

Рок за подношење пријаве и пратеће документације истиче 24. 7. 2020. године

Пријавни формулар (Образац 1) као и сва остала пратећа документација достављају се у једном оригиналном штампаном примерку на адресу Фондације. Пријавни формулар (попуњен, оверен и скениран) се такође доставља и у ПДФ формату слањем мејла на адресу: konkurs@ns2021.rs.

Апликант може доставити највише 2 предлога пројекта. Сваки предлог пројекта мора бити послат као засебна пријава (Образац 1) са свом пратећом документацијом.

Одлука о расподели средстава по јавном конкурсу за подршку локалним уметницима

Текст конкурса 

Пријавни формулар – Образац 1

Одлука о расписивању јавног конкурса за подршку локалним уметницима

Изјава о радном статусу (за физичка лица) – Образац 2

Упутство за буџетирање и финансијско извештавање

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.