Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Јавни конкурс „ПУБЛИКА У ФОКУСУ“

ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ЗА РАЗВОЈ ПУБЛИКЕ У УСТАНОВАМА КУЛТУРЕ У 2018. ГОДИНИ 

 

Програм „Публика у фокусу“, који представља прву фазу реализације пројектне платформе из Апликационе књиге „Изван зоне комфора“, има за циљ да оснажи и подржи институције културе у Новом Саду и у њиховом континуираном раду на развоју културних навика, потреба и компетенција грађана Новог Сада.  

Јавни конкурс се расписује у циљу јачања капацитета јавних установа културе са седиштем на територији града Новог Сада и општина Сремски Карловци, Беочин и Ириг. 

Јавни конкурс подразумева пружање финансијске подршке реализацији пројеката за развој публике, односно учешћа грађана и грађанки у јавном културном животу. 

Опредељена средства Фондације за овај конкурс износе 20.000.000,00 динара.

Приоритетни циљеви програма су:

1. унапређење учешћа грађана у јавном културном животу и то кроз повећање броја посетилаца у јавним установама културе и стварање разнолике публике, као и кроз унапређење учесталости и квалитета посета;

2. стварање приступачнијих програма јавних установа културе у Новом Саду, посебно за локалну публику, која ретко посећује ове установе;

3. унапређење сарадње међу установама културе, као и између установа културе и удружења грађана, невладиних организација, медија, образовних установа и грађана ради подстицања квалитета и приступачности програма за различите друштвене групације. 

Како конкурисати?

Пријавa на конкурс подноси се на Пријавном формулару (Образац 1), који се може преузети са интернет странице Фондације (даље у тексту).
Уз попуњен Пријавни формулар, учесник на јавном конкурсу је у обавези да достави и следећу пратећу документацију:
1. копију акта о регистрацији установе културе код надлежног органа;

2. биoгрaфиjу лица зaдужeног зa реализацију прojeкта – менаџера пројекта;

3. изјаву (Образац 2) дату под пуном материјалном и кривичном одговорношћу којом доказују да за исту врсту трошка у оквиру пројектних активности наведених у предлогу пројекта по овом конкурсу нису добијена средства из других извора финансирања (буџет града/општине, буџет Аутономне Покрајине Војводине, буџет Републике Србије или ЕУ фондови).

Пријавни формулар (Образац 1) са пратећом документацијом подноси се обавезно у затвореној коверти у канцеларији Фондације „Нови Сад 2021“ (Католичка порта 5/ I, Нови Сад) или путем поште препорученом пошиљком на адресу:

Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“
Католичка порта 5
21101 Нови Сад
Поштански фах 153

У оба случаја на затвореној коверти је потребно навести следеће:

За јавни конкурс „ПУБЛИКА У ФОКУСУ“ – За суфинансирање пројеката за развој публике у установама културе у 2018. години

Електронска пријава – Пријавни формулар (Образац 1) потребно је обавезно доставити и електронским путем на адресу konkurs@ns2021.rs.

Рок за подношење пријава и у штампаном и у електорнском облику је 2. април 2018. године до 15.00 часова.   

 

За све додатне информације можете се обратити запосленима у Фондацији „Нови Сад 2021“ путем eлектронске поште на адресу konkurs@ns2021.rs. 

Конкурсна документација:

  1. Позив јавног конкурса и сви детаљи пријаве
  2. Пријавни формулар (Образац 1) – попуњава подносилац 
  3. Изјава (Образац 2) – попуњава подносилац
  4. Програмске смернице за писање предлога пројекта

Одлуку Управног одбора о расписивању јавног конкурса можете преузети овде.

Одлуку Управног одбора о образовању конкурсне комисије можете преузети овде.

Одлука о измени одлуке о расподели средстава јавног конкурса „Публика у фокусу“.

Одлука о расподели средстава за јавни конкурс „Публика у фокусу“ за суфинансирање пројеката за развој публике у институцијама културе у 2018. години

 

 

 

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.